Vijeće Općine Gornji Kneginec prihvatilo rebalans i isplatu ‘uskrsnica’

Općinsko vijeće Općine Gornji Kneginec održalo je svoju 32. redovnu sjednicu u srijedu, 21. prosinca 2016. godine u prostorijama Općine Gornji Kneginec. Na dnevnom redu našlo se 16 točaka, te su sve raspravljene i jednoglasno prihvaćene od strane vijećnika.

Pod prvih pet točaka raspravljene su druge izmjene i dopune Proračuna Općine Gornji Kneginec za 2016. godinu, kao i prateći programi uz rebalans proračuna, te Plan razvojnih programa Općine Gornji Kneginec za razdoblje 2017.-2019. godine.

Na prijedlog općinskog načelnika Gorana Kaniški, Općinsko vijeće donijelo je odluku o isplati jednokratne novčane pomoći svim umirovljenicima, nezaposlenima i korisnicima zajamčene minimalne naknade u iznosu od 150,00 kuna, a koja će se isplatiti u mjesecu ožujku 2017. godine.

Donesena je i odluka o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka zastupljenih u Općinskom vijeću Općine Gornji Kneginec za 2017. godinu, donijet je Plan razvojnih programa Općine Gornji Kneginec za razdoblje 2017.-2019.godine, imenovano je Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, a odlučeno je da će se i tijekom 2017. godine nastaviti financirati produženi boravak učenika u Osnovnoj školi Kneginec Gornji.

Općinsko vijeće donijelo je i odluku o o sklapanju ugovora o izvođenju radova na izgradnji javne rasvjete na parkiralište kod groblja u Gornjem Knegincu, te ugovora o izvođenju radova na izgradnji i asfaltiranju NC-034 i NC-038 (Banjšćina-odvojci ‘Dva lava’ i ‘Bukal’).

Općinsko vijeće odobrilo je i sklapanje ugovora o opskrbi električnom energijom sa tvrkom HRVATSKI TELEKOM d.o.o. iz Zagreba čija ponuda je bila najpovoljnija na objavljenom natječaju.

Temeljem odluka Općinskog vijeća sklopiti će se za 2017.godinu i Ugovor o povjeravanju poslova održavanja javnih površina, čistoće javnih površina i odvodnje atmosferskih voda na području općine Gornji Kneginec, te Ugovor o povjeravanju komunalnih poslova čišćenja snijega s javnih površina i nogostupa s općinskom kumunalnom tvrtkom KNEKOM d.o.o.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije