PRIČE S KLIZALIŠTA Mladi Varaždinci rasturaju na ledu, a početnici ne posustaju!

U četvrtak, 2. prosinca otvoreno je klizalište ‘Ledena čarolija’ na Kapucinskom trgu. Već su jučer brojni Varaždinci uživali u drugom najvećem ledenom parku u Hrvatskoj.

> FOTO Ledena čarolija na Kapucinskom trgu: Brojni Varaždinci uživali u klizanju!

Redovi su puni, glazba odzvanja Kapucinskim trgom, a mladi Varaždinci petkom popodne uživaju na klizaljkama. Posjetili smo Kapucinski trg i uhvatili par mladih klizačkih nada.

– Na klizalište dolazimo svake godine i stvarno nam je super. Jako su lijepo uredili klizalište, veće je nego prijašnjih godina. Sviđa nam se što svake godine rade na unapređenju – rekle su nam Soraja Bodalec i Katja Vrbanić.

Djevojke kažu kako već imaju iskustva, a to se vidi i prema njihovim klizačkim pokretima te sigurnosti koju imaju na ledu.

Iva Belčić, Matea Vizjak, Iva Križnjan, Marta Virak, Ivan Povijač, Mateo Nikolić i Ivan Horvatić društvo je koje ne skriva oduševljenje klizalištem, a klizanje ih, uz međusobno druženje, posebno usrećuje.

– Već par godina dolazimo na klizanje i stvarno nam se sviđaju ove inovacije. Odlične su! Planiramo dolaziti svakog petka popodne i jako se veselimo tome.

Ni oni s nešto manje iskustva ne odustaju. Marino Kovač i Jurica Ledinščak bili su uporni i hrabri te su s nama podijelili iskustvo prvog klizanja.

– Danas smo prvi puta stali na klizaljke i jako nam je teško – priznali su uz smijeh.

Kažu kako su se danas odvažili i pokušali klizati.

– Bili smo znatiželjni i odluči smo da ćemo probati. Unatoč svim bolnim padovima, svidjelo nam se i ponovno ćemo doći.

Čini se kako su Varaždinci, među kojima su uglavnom djeca i mladi, oduševljeni klizalištem, a niti prakse im ne nedostaje. Atmosfera je i više nego vesela i zabavna – kližu, smiju se, okidaju selfije, a padovi im ne smetaju.

Za večeras je predviđen program otvorenja s DJ-evima, stoga se očekuje još više klizača.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije