Likovna kolonija u Brezničkom Humu

U sklopu maniferstacije ‘Martinje u Brezničkom Humu’ u subotu 5. studenoga u prostorijama Vinarije Šafran u vremenu od 9 do 16 sati bit će održana međunarodna likovna kolonija naziva Martinje u Šafranu.

Kolonija je otvorenog karaktera pa će tom prilikom građani moći vidjeti kako nastaju likovna djela i uključiti se u samo slikanje.

Cilj ovoga okupljanja je humanitarnog karaktera u vidu mogućnosti stipendiranja studenata Agronomskog fakulteta, i to prodajom slika nastalih na samoj koloniji. Istovremeno će biti predstavljena publikacija ‘Murvina svaštarica’ uz degustaciju murvinih proizvoda.

U samoj će koloniji sudjelovati 13 slikara – Marjana Kmet, Marija Pavlić, Branko Počkar, Zvonko Bartok i Andrej Okreša iz Slovenije, te Ivica Nemec, Marijan Sekovanić, Melita Kukec, Zlatko Stančić, Mladen Palić, Irena Maltar i Janja Blažona iz Hrvatske.

U 9 sati planirano je okupljanje slikara i doručak, potom će uslijediti podjela slikarskog materijala i sam početak rada likovne kolonije. Poslije 16 sati biti će upriličena mala izložba nastalih likovnih djela i predstavljanje organizatora likovne kolonije – Udruge Dudov Svilac, te njihove publikacije i delicija od murve.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije