FOTO Sajam obnovljivih izvora energije otvorio svoja vrata posjetiteljima!

Sedmi po redu Sajam obnovljivih izvora energije CRO ECO ENERGY EXPO 2016 otvoren je danas, 23. rujna, u Areni Varaždin.

– Broj izlagača raste iz godine u godinu, kao i interes publike. Osim izlagačkog bogat je i popratni program koji uključuje brojne radionice, okrugli stol, stručne sadržaje koji će zasigurno biti interesantni – istaknula je Maja Šimenc, izvršna direktorica Sajma.

Na sajmu je ove godine 33 izlagača, a oni su pretežno iz sjeverozapadne i sjeverne Hrvatske, te iz Slavonije, a jedan je iz Slovačke. Posjetitelji će moći vidjeti raznolik program i svatko može pronaći nešto za sebe.

Posebnu atrakcija ovog sajma je solarna autobusna stanica koja se nalazi na vanjskom prostoru i ima priključak za punjenje 16 mobitela ili tableta.

Sajam financira Grad Varaždin.

– Varaždin je među prvim gradovima u Hrvatskoj koji je prepoznao značaj obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, a tvrtke na našem području bave se time, tako da imamo što pokazati. Veseli me da smo zadnjih nekoliko godina bili uključeni u sve programe sufinanciranja energetske obnove. Jednako tako zagovaramo i obnovljive izvore energije, a tome u prilog govore i solarne elektrane gradskih tvrtki – Parkova i Tržnice, a to je put kojim želimo ići. Varaždin u kratkom roku može biti energetski neovisan i učinkovit, što nam je želja – rekao je gradonačelnik Goran Habuš koji je dodao kako obnovljivi izvori energije ‘više nisu hir i privilegija bogatih, već će postati alternativa fosilnim gorivima’.

Posjetitelji će moći vidjeti što sve poduzetnici i obrtnici rade po pitanju teme sajma, saznati nešto više, ali i vidjeti primjerice solarnu klupu, solarne automobile te brojne druge prednosti obnovljivih izvora energije.

Sajam je otvoren do nedjelje, 25. rujna, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Cjelokupan program možete pogledati ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije