Dokumentarac ‘Hudo vreme’ osvojio nagradu stručnog žirija na Festivalu Novih

‘Hudo vreme’ srednjemetražni dokumentarni film Varaždinke Anje Strelec i Čakovčanke Tomislave Jukić samo mjesec dana nakon što je na festivalu u Grčkoj osvojio nagradu publike, na Festivalu Novih 2016 održanom u Slavonskom Brodu, osvojio je drugu nagradu stručnog žirija.

> ‘Hudo vreme’ Anje Strelec i Tomislave Jukić osvojilo nagradu publike u Grčkoj

– Ovo je druga nagrada za film – nakon nagrade publike, sad smo osvojili drugu nagradu stručnog žirija, što nas posebno veseli! – rekla je autorica Anja Strelec, koja je na filmu radila s kolegicom Tomislavom Jukić.

Nagradu je u ime režiserki primila Tamara Ljubić, glavna protagonistica filma.

‘Hudo vreme’ je srednjemetražni dokumenatarni film složenije tematike. Govori o neobičnoj svakodnevici u kojoj se nalaze tri generacije: baka, mama i unuka. Mjesto radnje je dom umirovljenika, a film ima puno dublju i širu poruku. Govori o gubitku voljene osobe te pitanju kome je u tim trenucima teže onome tko odlazi ili njegovim bližnjima. Film bilježi posljednje dane Anjine bake, a u njemu sudjeluje i njezina mama koja se o njoj brine te se mijenjaju uloge majka – kćer.

Nakon ovog festivala film će biti prikazan i drugdje.

– Već ovaj vikend film će biti prikazan u Jahorinu, potom odlazi u Novi Meksiko, a početkom desetog mjeseca na festival u Rim. Posebno iznenađenje za nas je kako je primljen na Cabo Verde International Film festival – kazala je Anja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije