Vijesti / Društvo

Centar za mlade počeo s radom: Želimo oživjeti aktivnosti za mlade u Varaždinu!

Centar za mlade počeo s radom: Želimo oživjeti aktivnosti za mlade u Varaždinu!

Nakon što je u siječnju ove godine Grad predao ključeve bivših prostorija Radija Varaždin u ruke Savjeta mladih, raspisan je natječaj putem kojeg su zainteresirane udruge mogle dobiti tamošnje prostorije na korištenje. Tako je danas, 13. rujna, prigodnim programom svečano otvoren Centar za mlade, u kojem će djelovati udruge, a program će biti namijenjen svim mladima u gradu, a i šire.

> Bivše prostorije Radija Varaždin predane u ruke Savjeta mladih

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Službeno otvorenje Centra za mlade upriličeno je predstavom 'Pekel na zemlji' Umjetničke organizacije GLLUGL, jazz koncertom Trija Petra Eldana i filmom Katarine Arbanas 'Jan putuje'. Osnivači GLLUGL-a Filip i Nikša Eldan prijavili su se za voditelje Centra, a Savjet mladih Grada Varaždin nadzirat će njihov rad - rekla je Vanja Horvat, predsjednica Savjeta mladih Grada Varaždina i nastavila.

> Braća Eldan: 'Kroz Gllugl teatar njegujemo lutkarstvo kojeg u Varaždinu nema'

- U tim će prostorijama djelovati Izviđači Sirius, AIESEC, a pozvana je i udruga LUMEN te Hiperaktivni iz Cestice, a nadamo se da će svi zajedničkim snagama napraviti zanimljiv i kvalitetan program. Upravo je krajnji cilj ovog Centra oživjeti program za mlade i aktivnosti za njih u gradu jer samo povezivanjem, sinergijom i kohezijom nas mladih možemo ukazati kako je ovaj Centar potreban. Želja nam je da kroz određeno razdoblje Centar postane samoodrživ i dobije potpunu financijsku autonomnost, a s ovakvim ambicioznim ljudima u tome ćemo zasigurno uspjeti.

Prostor u kojem se održala predstava bio je tijesan za sve one koju su došli vidjeti što to Centar nudi, a zamjenik gradonačelnik Vjeran Radelić time je bio oduševljen.

- Veseli me da je ovoliko mladih na okupu i nadam se da će ovo s vremenom postati kultno mjesto u koje će dolaziti mladi na predstave, koncerte i ostale aktivnosti. Mjesto za okupljanje dugo smo tražili, tako da se nadam da je ovo sad ono pravo i nadam se da ćete ovaj Centar iskoristiti na najbolji mogući način te sudjelovati u kulturnom i društvenom životu grada Varaždina - zaključio je.

Udruge za mlade time su dobile prostor za svoje programe, a kako će ta ideja zaživjeti tek treba vidjeti.

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Vezani članci

Reci što misliš!