U varaždinskim školama ove godine 34 pomoćnika za 37 učenika, novac je osiguran

Kao i Varaždinska županija, koja je za svoje škole osigurala oko dva milijuna kuna za financiranje rada pomoćnika u nastavi, i Grad Varaždin je u utorak, 30. kolovoza, s resornim ministarstvom potpisao ugovor iste vrste.

> Županija osigurala dva milijuna kuna: Pomoćnike u nastavi dobit će 46 učenika

Ukupna vrijednost projekta je 1,6 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 1,3 milijuna kuna. Država je novac osigurala iz Europskog socijalnog fonda.

Ukupno je Varaždinu odobreno zapošljavanje 34 pomoćnika u nastavi za 37 učenika s teškoćama u razvoju.

Oni će biti raspoređeni u I., II., III., IV., VI. i VII. osnovnoj školi Grada Varaždina, Prvoj privatnoj gimnaziji s pravom javnosti Varaždin te u Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar.

Projektni prijedlog Grada Varaždina koji je prošao nakon raspisanog poziva Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta ove godine nosi naziv ‘POmoćnici oSIguravaju nasTavak Inkluzije i obrazoVAnja – POSITIVA’.

U Gradu posebno napominju da je za sedam pomoćnika u osnovnim školama koji nisu uvršteni u navedeni projekt potrebno osigurati dodatnih 100.000 kuna.

Osim toga, Grad Varaždin poduzima mjere kako bi osigurao i pomoćnike djeci s teškoćama u varaždinskim dječjim vrtićima. Prema sadašnjim podacima, za sve dječje vrtiće potrebno je osigurati 15 pomoćnika, za što bi do kraja godine trebalo predvidjeti 265.000 kuna.

Ukupni iznos za te potrebe od 365.000 kuna nastojat će se osigurati preraspodjelom unutar rebalansa proračuna, koji će biti predložen Gradskom vijeću na sljedećoj sjednici u rujnu.

Ukoliko rebalans bude donesen kako se planira, pomoćnici će ući u škole odnosno vrtiće s 1. listopada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije