Županija osigurala dva milijuna kuna: Pomoćnike u nastavi dobit će 46 učenika

Više od 74 milijuna kuna osigurala je država putem Europskog socijalnog fonda za pomoćnike u nastavi na razini cijele Hrvatske, a od toga iznosa 2 milijuna dodijeljeno je Varaždinskoj županiji za 46 pomoćnika u nastavi u školama kojima je osnivač Županija.

Svečano uručivanje ugovora održano je u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, gdje je naglašeno da će se navedenim sredstvima financirati rad 2.030 pomoćnika i stručnih pomagača za učenike s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama za školsku godinu 2016./2017.

U ime Varaždinske županije svečanosti je nazočio župan Predrag Štromar, koji je izrazio zadovoljstvo dobivenim sredstvima u iznosu od 2 milijuna kuna.

– Iznimno mi je drago što će ukupno 46 učenika s teškoćama u razvoju nadalje imati pomoć u pohađanju nastave. Posebno me veseli napredak učenika s teškoćama jer dokazano je koliko je takva pomoć važna za kvalitetniji rad u školi, a u budućnosti za kvalitetniji i uspješniji život. Na samim pomoćnicima u nastavi je velika odgovornost, oni su omogućili učenicima s poteškoćama da se lakše snađu i da lakše uče, i ja im čestitam na trudu, hrabrosti i svemu ostalome što čine za učenike – naglasio je župan.

Ministarstvo je poziv objavilo 2. lipnja, a rok za dostavu projektnih prijedloga bio je 13. srpnja. Ukupno je potpisano 49 ugovora s jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave kao osnivača osnovnih i srednjih škola, odnosno javnih i privatnih škola s pravom javnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije