Vijesti / Društvo

Izložba postmoderne keramike Ceramica multiplex u Atriju Starog grada

Izložba postmoderne keramike Ceramica multiplex u Atriju Starog grada

Već dugi niz godina Kerameikon, Hrvatsko keramičarsko udruženje, slavi keramiku kao posebnu vrstu umjetnosti. Jedna od glavnih manifestacija udruge je međunarodna izložba Ceramica multiplex kao vrhunac V. Međunarodnog festivala postmoderne keramike koji se održava kroz dvije godine – 2015. i 2016.

Otvorenje izložbe i dodjela nagrada održat će se u subotu, 20. kolovoza, u Atriju Starog grada u 12 sati, gdje možete pogledati tri izložbe koje su sastavni segmenti ovogodišnje Ceramica multiplex:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Izložbu Suvremene Njemačke keramike koju čini izbor vrhunskih radova iz Zbirke Keramikmuseuma Westerwald iz Höhr-Grenzhausena

- Izložbu odabranih članova udruženja Bund der Kunsthandwerker (BdK) iz Baden-Württenberga 

- 'Izložbu u izložbi' koju čine radovi odabranih gostiju iz Hrvatske, Austrije, Bugarske i Slovenije

Nakon otvorenja prošećite do Kerameikonove galerije K10 u Kukuljevićevoj 10, gdje možete vidjeti centralnu izložbu Ceramica multiplex tj. radove iz cijelog svijeta odabrane na temu 'Ispod površine'.

I za kraj u 15 sati i 30 minuta u multimedijskoj dvorani Palače Herzer održava se 'Artist's Day', gdje će autori imati priliku, uz projekcije, prezentirati svoje stvaralaštvo, a zainteresirani saznati nešto više i popričati s umjetnicima.

Neki od radova izloženi su i u izlozima u gradskoj jezgri Varaždina, stoga ih potražite!

Sve izložbe bit će otvorene do 15. listopada 2016.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci