Savjeti mladih u Lepoglavi razmijenili iskustva u radu s mladima

Želeći razmijeniti iskustvo u pripremi programa djelovanja za mlade kao i odnosu gradske uprave prema mladima kroz Savjet mladih, Lepoglavu su posjetili predstavnici Savjeta mladih Grada Virovitice, Čakovca i Koprivničko-križevačke županije u sklopu jedne od aktivnosti Festivala mladih Jailhouse koji se održava u Lepoglavi.

– S drugim Savjetima mladih aktivno surađujemo kroz razne edukacije i konferencije pa je tako iz jedne takve konferencije nastala ideja da se nađemo u Lepoglavi i predstavimo što i kako mi kao Savjet mladih radimo. Ovakva razmjena iskustava uvijek pomažu kod dodatne motivacije i kod pripreme još boljih aktivnosti za mlade, a ne moramo niti skrivati ono dobro što radimo kao mladi za naše lokalne zajednice – kazao je predsjednik Savjeta mladih Grada Lepoglave Mario Žuliček.

Goste i prijatelje, mlade aktiviste primio je i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač istaknuvši pritom dobru i konkretnu suradnju Grada i mladih koja se proteklih godina vidjela na više razina – Mladi i Grad zajedno rade dobre stvari koje nisu dobre samo za mlade ili za nas u gradskoj upravi već su dobre za širu lokalnu zajednicu.

Sustav, odnosno odnos kod nas funkcionira jer je iskren i jer nema floskula da ‘su mladi budućnost’ jer mi u Lepoglavi doživljavamo mlade kao nešto što je ‘sadašnjost’ i što je savjest naše zajednice. Radimo i stvaramo zajedno, kao partneri.

Sastanak je iskorišten i za razmjenu iskustava prilikom izrade Gradskih programa za mlade kao temeljnih strateških dokumenata koji definiraju gradsku javnu politiku prema mladima, a razgovaralo se i oko pripreme nacionalne konferencije Savjeta mladih. Lepoglava kao primjer dobre praske na ovom području zaista ima što za pokazati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije