CIAV 2016 Atraktivni program na varaždinskom nebu: Nastup akrogrupe Krila Oluje

Atraktivni program ovogodišnjeg CIAV-a, najveće zrakoplovne manifestacije u ovom dijelu Europe, koju Aeroklub Varaždin organizira u subotu i nedjelju, 23. i 24. srpnja, na varaždinskom aerodromu, uz spektakl na varaždinskom nebu, imat će i zanimljiv program na stajanci aerodroma.

> CIAV 2016: Atraktivni sadržaji za sve uzraste na najvećem aeromitingu u regiji!

> Policija apelira: Za vrijeme CIAV-a ne parkirajte uz cestu i poštujte regulaciju

– Uz atraktivni program u zraku, ove smo godine pripremili i niz atrakcija za posjetitelje na samom aerodromu, pa ćemo tako, u suradnji s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske, zainteresiranim zaljubljenicima u zrakoplove i letenje omogućiti simulaciju letenja u MIG-u 21 i akrobatskom zrakoplovu Extra EA 300. Posjetitelji će moći vidjeti i nove helikoptere Ministarstva unutarnjih poslova, nekoliko zanimljivih izložbi i prezentacija, a publika će iz neposredne blizine moći razgledati sve letjelice koje će nastupiti u programu te razgovarati s njihovim posadama – istaknuo je Robert Mišak, nositelj projekta CIAV 2016. i tajnik Aerokluba Varaždin, te pozvao sve zaljubljenike u zrakoplove da 23. i 24. srpnja na varaždinskom aerodromu uživaju u atraktivnom programu.

Organizatori CIAV-a najavljuju i posebnu atrakciju – nakon punih 19 godina na pistu varaždinskog aerodroma ponovo će sletjeti nadzvučni borbeni zrakoplov Hrvatskog ratnog zrakoplovstva – MIG -21.

Zrakoplovom će pilotirati naš proslavljeni letački as s najdužim letačkim stažom – brigadir Ivan Selak.

Na varaždinskom nebu će tijekom vikenda letjeti i MIG 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, borbeni zrakoplov mađarskog ratnog zrakoplovstva –JAS 39 Gripen, Pilatus PC9 i Soko Galeb G-2, školsko – borbeni zrakoplovi koji će doletjeti iz Slovenije, helikopteri hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova, zrakoplovi generalne i poslovne avijacije, ali i zračne jedrilice i baloni na topli zrak.

Posjetitelji ove međunarodne zrakoplovne priredbe moći će 23. i 24. srpnja uživati i u atraktivnom i raznovrsnom programu u kojem će letačke vještine demonstrirati i članovi akrobatske grupe Krila Oluje, koji će nastupiti s novim atraktivnim programom s kojim su proteklog vikenda osvojili prvu nagradu na najvećem svjetskom mitingu vojnog zrakoplovstva – Air tattoo, koji je održan u zračnoj bazi Fairford u Velikoj Britaniji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije