Obilježavanje pogibije branitelja Dražena Šešeta u Gačicama uz bogat program

U prostorijama Vatrogasnog doma u Gačicama održan je još jedan u nizu sastanaka DVD Gačice i ivanečkog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata na temu obilježavanja 25. obljetnice pogibije hrvatskog branitelja Dražena Šešeta, rodom iz Gačica.

Nakon kraće diskusije potvrđen je raniji program, uz jednu dopunu, odnosno pokaznu vatrogasnu vježbu ženske ekipe DVD Gačice te su precizirane pripremne radnje koje će u svrhu što bolje provedbe manifestacije odraditi DVD Gačice i UDVDR Ivanec.

Program obilježavanja sjećanja na Dražena Šešeta održat će se u nedjelju, 7. kolovoza, započet će u 17 sati polaganjem buketa i paljenjem svijeća na Draženovom grobu u Margečanu, a u 17.30 sati u kapelici u Gačicama održat će se Sveta misa zadušnica.

Nakon toga će kod sportskog igrališta u Gačicama ženska ekipa DVD-a Gačice održati pokaznu vježbu, da bi program bio okončan nogometnom utakmicom između ekipa DVD Gačice i UDVDR Ogranak Ivanec te zajedničkim druženjem.

Po donošenju tih zaključaka predstavnici DVD – Gačice i UDVDR Ogranak Ivanec posjetili su sportski teren u Gačicama gdje će se održati dio manifestacije.

Dražen je bio aktivni član DVD-a Gačice i strastveni ljubitelj nogometa i ovom se manifestacijom, za koju je u planu da postane tradicionalna, nastoji trajno očuvati sjećanje na njega među onima koji ga se sjećaju, a posebice među djecom i mlađom generacijom koji nisu upoznati s činjenicom da je njihovo mjesto dalo jednog od heroja u Domovinskom ratu.

Časnički namjesnik Dražen Šešet rođen je 4. veljače 1971. godine, a poginuo je 8. kolovoza 1991. godine u mjestu Gređani pokraj Topuskog kao pripadnik 2. Gardijske brigade Grom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije