FOTO Sedamdesetak skakača skokom u Dravu obilježilo Dan europske Amazone

Dan Europske Amazone obilježen je velikim simultanim skokom – Big Jumpom u nedjelju, 10. srpnja na gradskim plažama diljem Hrvatske. U Varaždinu je obilježeno kod špice na Dravi točno u 15 sati, a sudjelovalo je sedamdesetak skakača.

Posjetitelja je bilo znatno više, cijeli nasip ispunili su gledatelji koji su znatiželjno promatrali hrabre skakače.

– Atmosfera je bila odlična, varaždinski glumac Jan Kerekeš svojim je duhovitim dosjetkama i šalama zabavljao okupljene, a za vrijeme skoka motivirao natjecatelje savjetima što je izazivalo smijeh i oduševljenje među gledateljima – rekli su iz Rafting kluba Matis, koji događaj organizira drugu godinu zaredom.

– Veoma smo zadovoljni posjećenošću svih aktivnosti koje su organizirane od jučerašnjih poslijepodnevnih sati, odaziv je stvarno dobar – dodaju.

Turniri u malom nogometu i odbojci te koncert Road Trippers’ benda i Belfast Food-a jučer je okupio mnoge, dok su današnji jutarnji sati bili posvećeni kreativnim radionicama za djecu, predavanju ‘Važnost očuvanja rijeke Drave’, a centralni je događaj upravo skok u Dravu – Big Jump.

Sportskim turnirima započeo ‘Big Jump’, večernji program uz Belfast Food

> FOTO Belfast Food ‘uzburkao’ Dravu melodijama Irske i rasplesao kupače!

Vrijeme je poslužilo organizatore, a vrućine su natjerale Varaždince da se okupaju i provedu nedjelju na otvorenom.

Osim toga, zasigurno se i podigla svjesnost građana o našim rijekama, što je ujedno glavna zamisao cijelog događaja, koji se nastavlja igrama na vodi u rafting čamcima i traje do večernjih sati, kad će koncert ‘Captain’s Daughter & The Sailors’ benda zaključiti ovu lijepu manifestaciju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije