Novo ruho Novog Marofa: Postavlja se solarni cvijet te uređuje niz mikrolokacija

U Novom Marofu nastavlja se uređenje pojedinih mikrolokacija pa uskoro kreću radovi nakon čega bi prostori ispred autobusnog kolodvora i zgrade bivše općine u Novom Marofu trebali dobiti nove mini parkove koji će značajno poboljšati vizuru tog dijela grada.

– Ispred zgrade stare općine bio je stari park. Staro i veliko drveće trebalo je ukloniti. Ono je porušeno i ove godine uređujemo mini park. Također mini park uređujemo i ispred autobusnog kolodvora gdje je Grad Novi Marof vlasnik zemljišta. Bit će to šetnica koja će se nastavljati na šetnicu kraj potoka Korošćaka – najavio je gradonačelnik Siniša Jenkač.

U centru Novog Marofa oplemenit će se još tri prostora. Ispred objekta u kojem se nalazi gradska uprava postavit će se solarna klupa koja će svojim izgledom podsjećati na čest motiv u Novom Marofu. Gradonačelnik Jenkač pojasnio je da se radi o solarnom cvijetu.

– Postavit ćemo solarnu klupu koju će izraditi tvrtka Ducati komponenti, nešto slično kao u Ludbregu, ali mi nećemo imati solarno drvo. Specifičnost Novog Marofa je ostavština našeg najpoznatijeg slikara Ivana Rabuzina. Imam tako Kulturni centar Ivan Rabuzin, a sada ćemo imati i solarni cvijet, prema njegovim motivima – kazao je Jenkač.

Vrijednost solarne klupe je oko 80 tisuća kuna.

Gradonačelnik Jenkač ističe da su se u uređenje grada uključile i udruge mladih.

– Moram pohvaliti udruge mladih. Pokrenuli smo projekt ‘Mladi: snaga zajednice’ i oni su odabrali dva projekta uređenja grada – manju solarnu klupu ispreda sadašnje zgrade suda, koja će zamjenom nekretnina biti buduća zgrada škole, te ‘street workout park’ u sklopu sportskog parka, doslovno u centru Novog Marofa – izjavio je gradonačelnik Jenkač te najavio da se u sklopu svih tih uređenja grada uskoro kreće sa zemljanim radovima, a sa sadnjom nakon ljeta.

Solarna klupa će biti postavljena čim bude izrađena. Za uređenje mikrolokacija će se utrošiti oko 100 tisuća kuna, a za manju solarnu klupu i ‘street workout park’ između 30 i 40 tisuća kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije