Međunarodni dan joge: Vježbanje za sve uzraste ove nedjelje na Stančićevom trgu

U nedjelju, 19. lipnja, će se na varaždinskom Stančićevom trgu obilježiti Međunarodni dan joge. Od 10 do 12 sati će na livadi uz lančani most Kule stražarnice vježbe joge voditi instruktori svih pet joga centara koji djeluju u Varaždinu: ‘Joga u svakodnevnom životu’, ‘Joga studio Shakti’, ‘Centar Namaste’, joga studio ‘Plavo drvo’ i joga studio ‘Šareni slon’.

Vježbe su namijenjene svima, bez obzira na dob i kondiciju, a osmišljene su i vježbe za djecu od 4 do 10 godina pa će u programu, požele li, moći sudjelovali i cijele obitelji.

Za sve vježbače bit će osigurani svježi prirodni sokovi za okrijepu, a planirate li doći, svakako ponesite prostirke za vježbanje.

Međunarodni dan joge proglasila je Opća skupština Ujedinjenih naroda u prosincu 2014. godine, na inicijativu indijskog premijera Narende Mudija i uz potporu 175 zemalja svijeta. U izvršnoj organizaciji ‘Joge u svakodnevnom životu’ Međunarodni dan joge u Hrvatskoj je lani obilježen prvi put, a osim u Varaždinu, u nedjelju će se slični programi održati i u Zagrebu (Trg bana Josipa Jelačića), Rijeci (Korzo), Splitu (na Rivi), Karlovcu (Vrbanićev perivoj), u Puli (Portarati), istarskom Novigradu (Park) i Vukovaru (Trg Franje Tuđmana).

U Varaždinu se proslava održava uz podršku Grada Varaždina i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije