APEL Udruga Sklonište dobrote na rubu: ‘Zbog dugova moramo stati s radom!’

Udruga za zaštitu mačaka Sklonište dobrote osnovana je početkom 2013. godine s ciljem smanjenja broja napuštenih, zlostavljanih i zanemarivanih mačaka te podizanja svijesti građana.

> Sklonište dobrote: Tete i stričeki čuvalice brinu o macama sve do udomljenja

Nažalost, stalni problemi s financijama doveli su ih do ruba, sudeći po današnjoj objavi na Facebook stranici.

– Dragi svi koji nas pratite i podržavate u radu, moramo priopćiti jako loše vijesti. Nažalost došao je dan kad moram reći stop i stati s radom. Na kako dugo? Ne znamo. Svi smo svjesni koliko je to loše, koliko je to pogubno za neke buduće bolesne mace, ali ruke su nam vezane. Malo nas je, volje imamo, sve radimo volonterski, no kako novac pokreće veliki dio stvari, tako je i nama nužno potreban. Na računu sredstava nemamo – stoji u objavi.

Također su napomenuli kako devedeset maca o kojima trenutno brinu svaki dan mora jesti, a hrane više nema.

– Možda smo trebali stati na broju pedeset, ali kako odbiti nekog tko hitno treba pomoć? Poslali smo preko pedest molbi raznim tvrtkama, nažalost nitko se nije odazvao. Dvadeset maca hitno treba sterilizaciju, a budući da imamo dug od cca 17 000 kuna, ne možemo naručiti nove termine. Što da radimo? Svo ovo vrijeme pouzdajemo se u dragu i dobru ekipu koja nas prati – vas dragi naši. Bez vas mi sami jednostavno dalje ne možemo. Voljni smo raditi, uporni smo, mislimo da možemo pomoći macama na području Međimurske i Varaždinske županije, ali bez novaca neće ići. Te mace bez nas – vas nemaju nikoga, prepuštene su ulici.

Ako možete pomoći, uplatite koju kunu na njihov račun i podržite ih u radu, mole iz Udruge.

Doprinos možete uplatiti na račun: HR9623400091110790897, SWIFT(bic): PBZGHR2X, OPIS: Dug.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije