FOTO Počeo je MOP Špancirfest festival: Varaždin idućih dana ‘živi’ multimediju

Otvaranjem izložbe Darija Belića ‘Where is the beginning of our private space?’ te izložbama dizajnerskih radova studenata Sveučilišta Sjever i fotografija selektiranih u sklopu UNINMediapitcha u danas, 23. svibnja, u Galerijskom centru Varaždin počeo je peti po redu MOP Špancirfest, s još boljim i opširnijim program nego proteklih godina.

Festival Multimedije, oblikovanja i primjene donosi niz predavanja, radionica s područja digitalne kulture i multimedije, kao i programe elektronske glazbe te interaktivni 3D maping na gradskoj vijećnici.

– Zadovoljan sam suradnjom s TZ-om grada Varaždina. Iznimna mi je čast što je festival dignut na razinu više, nadam se da će svi uživati – rekao je Fran Mubrin, predsjednik udruge MOP.

Koja je poveznica Špancirfesta i MOP-a otkrila je Jelena Toth, direktorica Turističke zajednice grada Varaždina.

– Ove godine se kao suorganizator i partner uključila i Turistička zajednica grada Varaždina. Znate da gradimo imidž grada kao malenog, kulturno-povijesnog grada izuzetne kreativnosti, a MOP festival promiče upravo multimediju i digitalnu kulturu s naglaskom na razmjenu znanja i kreativnu industriju. Poveznica je također i Špancirfest, koji također promiče iste vrijednosti i mislim da je bio logičan potez povezivanje.

Dario Belić na festivalu je otvorio izložbu zanimljivog naziva ‘Where is the beginning of our private space?’.

– Izložba govori o današnjoj tehnologiji, kako je ljudi koriste te ono što bi se svi trebali zapitati – gdje je ta granica naših privatnih života i sveg ostalog što dijelimo po društvenim mrežama.

U Galerijskom su centru izloženi i dizajnerski radovi te fotografije selektirane u sklopu UNINMediapitcha.

Na natječaj ‘Sloboda fotografije’ pristiglo je 120 radova studenata, a najbolje su fotografije Manuele Gospočić, Dominika Severa i Monike Matak – rekao je Mario Periša, predavač na Sveučilištu Sjever.

Varaždin će idućih dana živjeti multimediju, a cijeli program MOP Špancirfest festivala pogledajte ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije