FOTO Čudesni vrtovi: Lijepo vrijeme izmamilo vrtlare i one željne novog znanja

Radionicom o organskom vrtlarstvu, koju je u subotu, 9. svibnja, na Čudesnim vrtovima u Biškupcu održao Rudolf Pereglin iz OPG-a Pereglin iz Svetog Ivana Zeline, nastavljene su proljetne aktivnosti varaždinske Udruge za promicanje održivog načina življenja Gredica.

Prekrasno vrijeme koje je pratilo dane proteklog vikenda izmamilo je na zajedničke vrtove brojne vrtlare koji su došli uređivati svoje parcele. Neki među njima odazvali su se pozivu na edukaciju pod vodstvom Rudolfa Pereglina, a njima su se pridružili i drugi građani zainteresirani za stjecanje novih saznanja o vrtlarenju ‘bez kemije’.

Radionica je obuhvatila teme iz osnova organskog vrtlarstva – zdravo tlo i njegova priprema, kako prema samoniklom bilju prepoznati je li tlo kiselo ili lužnato, kako ga pravilno obogatiti s obzirom na kulture koje ćemo saditi, koja je važnost komposta i kako ga proizvesti u vlastitom vrtu, plodored te dobri i loši susjedi, pravilna sjetva i sadnja presadnica…

Osim što je, i teorijski i praktično, Rudolf Pereglin polaznike radionice upoznao s nekim vrtlarskim ‘trikovima’, istovremeno su se svi mogli opskrbiti i organskim sjemenjem i presadnicama iz zelinečkog obiteljskog gospodarstva.

Edukacija se na Čudesnim vrtovima nastavlja i sljedećeg vikenda, u subotu, 14. svibnja, s početkom u 16 sati. Ovoga puta Rudolf Pereglin govorit će o bolestima i nametnicima i prirodnoj zaštiti od njih. U slučaju kiše radionica će se održati u prostorijama 3. mjesnog odbora u Zagrebačkoj ulici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije