Učiteljice Prve osnovne škole odlaze u inozemstvo na stručno usavršavanje

Nakon uspješno realiziranog projekta ‘Osuvremenjivanje nastavnog procesa matematike’, u kojem su učenici nastavne sadržaje usvajali uz pomoć tableta i pametnih ploča, varaždinska Prva osnovna škola kreće s novim Erasmus+ projektom ‘Modernizacija rada i osuvremenjivanje nastavnog procesa I. osnovne škole Varaždin usavršavanjem zaposlenika u području primjene IKT-a’.

> Tea Pavičić: Od kad koriste tablet u nastavi, učenicima je matematika zabavna

Projekt je odobren od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije, a na stručno usavršavanje odlazi petero zaposlenika škole: ravnateljica, dvije učiteljice razredne nastave i dvije učiteljice predmetne nastave.

Tijekom projekta, koji će trajati dvije godine, učitelji će steći informacijsko-komunikacijske kompetencije, potrebne za rad uz pomoć novih tehnologija (tableta, pametnih ploča), dobiti nova iskustva, projektne ideje te pronaći partnere za daljnje projekte.

Stručna usavršavanja održat će se u Španjolskoj, Estoniji, Engleskoj i Portugalu, a najveću korist od ovog projekta imat će svakako učenici.

Stečena znanje, vještine i iskustva učitelji će primijeniti u svome radu s učenicima i na taj način nastavu učiniti zanimljivijom i poticajnijom za učenike. Također, stečena znanja sudionici seminara prenijeti će i učiteljima koji će biti zainteresirani za rad s informacijsko komunikacijskim tehnologijama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije