Vijesti / Društvo

Projekt Gospodarske škole: 'To je promjena koja je školstvu potrebna'

Projekt Gospodarske škole: 'To je promjena koja je školstvu potrebna'

U Varaždinskoj županiji danas je predstavljen projekt Interdisciplinarni kurikulum srednjih strukovnih škola. Nositelj projekta je Gospodarska škola Varaždin, a partneri su srednja škola M. A. Reljkovića iz Slavonskog Broda i Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split te softversko poduzeće Evolva.

- Naš projekt napravio je tri fakultativna interdisplinarna predmeta i na taj način povezao tri različite škole. Učenici su oduševljeni, mi smo zadovoljni rezultatima i mislimo da će škola od ovoga imati veliki benifit – kazala je ravnateljica Gospodarske škole Katica Kalogjera Novak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cilj ovog projekta je uvesti informacijsko-komunikacijsko-tehnološke nastavne metode i interdisciplinarne sadržaje u skladu sa sektorskim potrebama u kurikulume radi stjecanja relevantnih strukovnih i poduzetničkih kompetencija.

- Hrvatskom školstvu zaista treba promjena, a ovaj projekt je baš ta promjena. Novi fakultativni predmeti imaju funkciju da učenike približe tržištu rada. Ostvarili smo sve ciljeve – kazao je voditelj projekta Saša Pokos.

Ukupna vrijednost projekta je 2.198.788,80 kuna, a financiran je od strane EU u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Vezani članci

Reci što misliš!