Priznanje Varaždinskoj županiji za pomoć u organizaciji Europskih igara mladih

Na jučerašnjoj svečanosti hrvatskog paraolimpijskog sporta na Zagrebačkome velesajmu uz već tradicionalno proglašenje najuspješnijih sportaša u 2015. godini, Varaždinskoj županiji dodijeljeno je posebno priznanje za pomoć u organizaciji Europskih igara mladih za osobe s invaliditetom koje je održano u Varaždinskoj županiji 2015 godine.

Uz niz uzvanika, predsjednika Hrvatskog sabora akademika Željka Reinera, predsjednika Vlade RH Tihomira Oreškovića, ministra znanosti, obrazovanja i sporta Predraga Šustara, predsjednika Hrvatskog Paraolimpijskog odbora Ratka Kovačića svečanosti su u ime Varaždinske županije prisustvovale i predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić te predsjednica Koordinacije za ljudska prava Varaždinske županije prof.dr.sc. Vesna Dušak.

Predsjednica Županijske skupštine Biberdžić je naglasila kako Varaždinska županija s ponosom prima ovo priznanje jer se već u više navrata pokazala kao gostoljubiv domaćin mnogim sportašima, a naročito paraolimpijcima.

– Prošle godine, kao i 2010. godine kada smo organizirali Europsko atletsko prvenstvo za osobe s invaliditetom pokazali smo se kao dobri domaćini, naši građani pokazali su se kao odlični navijači, a sami sportaši su se kod nas osjećali ugodno i dobrodošlo. Važno je istaknuti kako u Varaždinskoj županiji živi više od 20 tisuća osoba s nekom vrstom invaliditeta, što čini 12 posto ukupnog stanovništva. Naša Županija se trudi stvoriti što bolje uvjete za njih – istaknula je predsjednica Županijske skupštine.

Naime, u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora te suorganizaciji i tehničkoj logistici Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Varaždinske županije i Grada Varaždina igre su održane prošle godine u Varaždinu i Varaždinskim Toplicama, a u igrama je sudjelovao ukupno 231 sportaš s invaliditetom iz 22 zemlje u četiri sporta. Natjecanja su održana u atletici, plivanju, stolnom tenisu i boćanju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije