Zaklada Vita: Humanitarnim koncertom osigurana pomoć za petero malih korisnika

Krajem prošle godine, pred oko tristotinjak gostiju u varaždinskom HNK, održano je prvo predstavljanje svih pobjednika na županijskim, tj. sudionika i pobjednika na državnim natjecanjima ‘Najbolji od najboljih za naše najmlađe’ s humanitarnim predznakom.

Okupilo se čak 250 izvođača, članova KUD-a koji su na jednom mjestu pokazali svu raskoš i bogatstvo naše tradicije u godini koja je zlatnim slovima upisana u povijest Zajednice KUD-ova.

Prihod od prodaje ulaznica, po cijeni od 30 kuna za parter i balkon te 100 kuna za ložu bio je namijenjen za pomoć roditeljima oboljeloj djeci, a uplatama fizičkih i pravnih osoba ovom se akcijom prikupilo ukupno 15.230 kuna za Zakladu za pomoć djeci VITA.

S prikupljenim sredstvima osigurana je pomoć pri liječenju petero malih sumještana. Potporu je tako dobio dječak koji boluje od epilepsije te teže tjelesne i mentalne retardacije i kojem je utvrđeno postojanje tjelesnog oštećenja od 100 posto. Lišen je poslovne sposobnosti, u potpunosti ovisan o pomoći i njezi druge osobe, a sredstva potpore iskoristit će za sufinanciranje nabavke pelena, novih dioptrijskih naočala te podmirenja dijela putnih troškova za odlazak na terapije.

Zahvaljujući uplatama fizičkih i pravnih osoba pomoći će se i pri sufinanciranju defektoloških terapija za troje mališana koji boluju od autizma (granični psihomotorni razvoj i komunikacijske smetnje), to jest imaju problema s razvojem govora i govornog jezika.

Dio sredstva usmjerit će se i za sufinanciranje dijela putnih troškova vožnje u školu i terapije u Varaždinskim Toplicama za korisnika koji boluje od progresivne mišićne distrofije te je nepokretan u kolicima, a ostatak za pomoć djevojčici koja boluje od dijabetesa tip 1. za sufinanciranje trakica koje su potrebne radi kontrole šećera u krvi.

Župan Varaždinske županije i upravitelj Zaklade Predrag Štromar zahvalio je svima koji su se odazvali i podržali ovu akciju i na taj način olakšali svakodnevnicu malim sugrađanima.

– Od srca hvala svima na odazivu i podršci. Koncertom smo prikupili 15.230 kuna, ali i značajno proširili glas o postajanju velikih potreba na terenu, tako da smo uspješno osigurali još dvije velike donacije pravnih osoba koje tek trebaju ići u realizaciju – usmjeriti najpotrebitijima. Zahvaljujem svima u ime naših malih korisnika što prate i podržavaju naš rad jer osiguravanjem pomoći bar nakratko njihovim obiteljima olakšavamo svakodnevicu, obzirom da većina njih ima redovno velike troškove liječenja od kojih neki nisu pokriveni unutar našeg sustava – pojasnio je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije