Pomoć za Afriku: Uključite se ove subote u humanitarnu utrku Budimpešta-Bamako

Pozdrav, hlapci, i svako dobro u tekućoj godini…

Kak je rekel stari dobri Heraklit – sve teče, teče vume, a bormeš nekak najjače teče vreme… I tak je prošla godina dana od kad su naši Varaždinci na Kapucinskom placu skupljali korisne stvarčice za dečicu iz Afrike.

Da fletno objasnim, radi se o humanitarnoj akciji prikupljanja potrepština, neposredno prije kretanja na reli iliti utrku Budimpešta-Bamako (Mali, Afrika), koja je svojevrsna nasljednica legendarnog relija Pariz-Dakar, u kojoj drugu godinu za redom participiraju i naši Varaždinci: Damir Filipović – Fila, Stanislav Modrić – Stanek i, prvi put ove godine, Elvira Rožmarić. Iz Hrvatske još put putuje Saša Pjanić iz Virovitice i iz Bosne Azur Dervisagić from Tuzla.

Reli ili zumbalabumba iz Budapesta, kroz gore i planine, nizine i pustinje do cilja – Bamaka. Ono kaj je najbitnije u celoj priči (osim samog ‘roadtripa’) je humanitarni karakter puta. I zato se na Kapucinskom placu ove subote vu Varaždinu, počevši od 10 sati vjutro, nalazi to jest sastaje ekipica koja putuje i njihovi frendovi.

Kuhal bu se grah, sviralo se bu i pil se bu gemišt, u nadi da bude se skupilo čim više stvari koje ljudi, a pogotovo deca u Africi, nemaju i nasušno iliti prijeko su im potrebne.

Neko bi možda rekel ili pomislil da kaj sad vi tu ovo ono spašavate svet. Ali taj neko je papak i ne kuži da je sve povezano i da svaka lopta, svaki stari mobitel, svaki dres, bilo kakva školska oprema, pa svakak i bilo kakva klopa koja more zdržati do dole ljudima znači život.

Nebum sad pisal o stanju u Africi jer nema smisla. Ima jedino smisla da pročitate dole popis potrepština i da ak imate kaj od toga doma, a svako od nas ziher ima nekaj, da dofurate u subotu ujutro na ‘Kapuciner’, pojedete si graha i spijete si gemišt i zapopevate si jednu z nama. Jer nama je dobro, kak god da se činilo črnjak i mrak.

Dakako, moram još i spomenuti i zahvaliti se u ime ekipe našim Zagrepčanima – Luki Baljkasu i Nikoli Reniću, koji delaju dole u Bamaku i bez kojih se naša ekspedicija ne bi možda tak fino snašla. Uvek je lepo imati nekog ‘svog’ na kraju sveta, odma je sve lakše. Nekak. Ipak.

Zato još jemput pozivam sve Varaždinke i Varaždince da dojdeju na kapucinski u subotu ujutro i doneseju nekaj, bilo kaj kaj je tu na listi prijeko potrebnih stvari.

Dakle, najpotrebnije: školska oprema – školske torbe, bilježnice, olovke, kemijske, šiljila, bojice, markeri, papir, škare, selotejp. Hrana – brašno, šećer, sol, konzervirana hrana, keksi. Odjeća (za sve dobne skupine) – majce, hlače, suknje, kape – čiste, sortirane po dobnim skupinama. Dječja oprema – nosiljke, pelene, plastične kade, bočice. Cipele – plastične papuče, sandale. Šivače mašine. Pegle, stolovi za peglanje. Naočale – sve dioptrije. Svjetiljke. Prijenosni radio. Plastično posuđe – tanjuri, čaše, zdjele. Informatička oprema – u ispravnom stanju. Mobilni telefoni – u ispravnom stanju.

Još jemput: Kapucinski plac, Varaždin, subota, 9. siječnja 2016., od 10 do 13 sati.

Voli vas Juc

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije