Varaždinska županija donirala Općoj bolnici Varaždin transkutni bilirubinometar

U prisustvu djelatnika Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin, župan Varaždinske županije Predrag Štromar predao je vrijedan transkutni bilirubinometar za neinvazivno određivanje razine novorođenačke žutice sanacijskom upravitelju OB Varaždin Mladenu Smoljanecu.

Naime, radi se o aparatu vrijednom 48 tisuća kuna kojim se ustanovljava postojanje žutice u djece, odnosno mjeri im se bilirubin bez uzimanja krvi.

Predaji su prisustvovali i zamjenik župana Alen Kišić te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Ruža Jelovac, a župan Štromar je tom prilikom naglasio kako Županija svake godine donira nešto Općoj bolnici Varaždin, ali i drugim bolnicama na području Županije.

– Nastojimo da svim pacijentima olakšamo boravak u bolnici, s ciljem bržeg ozdravljenja. Ovoj bolnici gravitira veliki broj ljudi i zadaća svih struktura mora biti podizanje zdravstvenog standarda. Županija se ove godine odlučila za ovaj bilirubinometar, a zahvaljujući njemu neće se vaditi krv. Dakle, mala se dječica više neće ‘pikati’ i to je dobro – istaknuo je Štromar.

Zadovoljstvo nije krio nisanacijski upravitelj OB Varaždin Mladen Smoljanec.

– Velika je potreba za aparatom jer se dosta djece rađa sa potencijalnom žuticom te će se aparatom bez uboda djeteta kontaktom izmjeriti bilirubin i kasnije odrediti terapija- rekao je Smoljanec.

Sanacijski upravitelj OB Varaždin je županu predao prigodnu zahvalnicu kao znak pažnje i zahvale za predanu donaciju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije