Konferecija Connect: Nagrada grada Zagreba studentima FOI-a i projektu Tourgent

Grad Zagreb u suradnji s Veleposlanstvom Izraela, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije te Zagrebačkim velesajmom organizira start-up konferenciju Zagreb Connect s ciljem promocije start-up zajednice u Hrvatskoj i regiji. Tim studenata s Fakulteta organizacije i informatike svojim su startup projektom Tourgent osvojili nagradu grada Zagreba na Zagreb Connect konferenciji.

Projekt Tourgent, cloud usluga koja autobusnim prijevoznicima i turističkim agencijama omogućuje da prate što se događa s njihovim turama, vozačima, vodičima i vozilima i na ovom natjecanju bilježi pobjedu. Studenti FOI-a Matija Matija, Milan Kovačić s kolegom Ivanom Jolićem(FER) vidjeli su ovu konferenciju kao još jednu priliku za predstavljanje projekta, a kako je tekla cijela priča sa Zagreb Connect-om ukratko je ispričao Milan za Centar za podršku studentima i razvoj karijera.

– Na start-up konferenciju Zagreb Connect prijavili smo se mjesec dana prije početka iste putem službene web stranice. Cijeli događaj odvijao se u kongresnom centru Zagrebačkog velesajma, a zbog reputacije sudionika, govornika i kvalitete organizacije naišlo je na visoku popraćenost od strane medija – rekao je Milan Kovačić.

Ovogodišnji program konferencije bio je podijeljen u dva dana, a prvi dan je petnaest finalista imalo priliku sudjelovati u Bootcampu i surađivati sa svjetski poznatim stručnjacima i mentorima kako bi usavršili svoje prezentacijske vještine i što kvalitetnije se pripremiti za pitch natjecanje.

– Prije samog natjecanja, iskusni mentori pomogli su nam korigirati prezentaciju kako bi se što uspješnije predstavili zahtjevnom međunarodnom žiriju – ispričao je.

Drugi dan su ugošćeni poznati stručnjaci iz start-up svijeta i održano je pitch natjecanje koje je bilo presudno za odabir pobjednika. Osim glavne nagrade za prva tri plasirana, grad Zagreb nagrađivao je start-up projekte sa sjedištem u Zagrebu s 25.000kn i godinu dana inkubacije/pre-inkubacije u sklopu programa tehnološkog parka Zagreb. Upravo tu nagradu je Tourgent osvojio.

– Drago nam je što smo osvojili navedenu nagradu te smatramo da je ona potvrda našeg kvalitetnog rada na Tourgentu – zaključio je Milan Kovačić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije