Novi autobusni kolodvor u ‘podzemlju’ Zrinskih i Frankopana

Novi autobusni kolodvor u Varaždinu bit će izgrađen u podzemlju na postojećoj lokaciji u Ulici Zrinskih i Frankopana. O tome su se u ponedjeljak usuglasili članovi Savjeta za prostorno uređenje i izgradnju Grada Varaždina te vlasnici kolodvora i autobusnog poduzeća Presečki grupa.

Kako bi se mogao raspisati što kvalitetniji natječaj za projekt novog kolodvora, investitor Presečki grupa izradit će analizu prometa u tom dijelu grada na temelju koje će biti moguće predložiti način ulaska i izlaska autobusa iz podzemnog prostora.

Naime, svi članovi tog stručnog tijela služili su se prijedlogom da se kompletan autobusni promet na kolodvoru odvija u podzemnoj etaži.

Članovi savjeta jučer su također zaključili da treba što prije raspisati natječaj za rješenje za uređenje novog trga u Habdelićevoj ulici pokraj palače Zakmardi.

Projektnom zadatku priložena su i 3 rješenja izrađena od studenata arhitektura u sklopu radionice ‘Akupunktura grada’ koja je na tu temu održana u tijeku ovogodišnjeg ‘Špancirfesta’.

Ti prilozi daju zanimljiva promišljanja o tom prostoru i može ih se koristiti kao dodatnu informaciju koja nije obvezujuća, zaključili su članovi savjeta.

U nastavku sjednice prezentiran je koncept nove urbane rasvjete povijesne jezgre Varaždina.

Naglasak je stavljen na akcentnu rasvjetu kojom se žele istaknuti najzanimljiviji detalji i građevine u povijesnoj jezgri Varaždina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije