Sajam tradicijske baštine ‘Veseli Kneginec’ ove subote uz bogat program

U dvorani Osnovne škole Kneginec u Gornjem Knegincu, u subotu, 07. studenoga, s početkom u 14 sati održat će šesti Sajam tradicijske baštine ‘Veseli Kneginec’ – tradicija u vinu, zanatima i običajima.

Sajam je osmišljen kao manifestacija izložbenog, prodajnog, degustacijskog, edukativnog i zabavnog karaktera. Cilj manifestacije je posjetiteljima približiti etnološku baštinu ovog kraja kroz autohtonu gastronomsku ponudu, tradicijske proizvode, stare zanate, glazbu i običaje.

Izlagači su Udruga vinogradara i voćara ‘Varaždinbreg‘, Lovačka udruga ‘Zec‘ Varaždinbreg, Udruga žena ‘Đurđica‘ Turčin, HUKA-Mirjana Božović, HUKA – Mario Ivanjko, HUKA- Marija Prahić, ‘Žene iz centra svijeta‘ Ludbreg, Likovna sekcija KUD-a ‘Knegingrad‘, Likovna udruga ‘Kula‘, Rukotvorine Ivanec- Božena Carević, Domaća radinost Dragica Topolko Varaždin, Domaća radinost Božena Vragović Varaždin, OPG Nikola Vujnovac Varaždin, Hotel ‘La Gus‘, restoran i prenoćište ‘Zlatne gorice‘, restoran ‘Kneginečka hiža‘ i drugi.

Domaću hranu i piće na sajmu nude restoran ‘Zlatne Gorice’ sa tradicijskim jelima, uljem, vinom i pjenušcima, hotel ‘La Gus’, restoran ‘Kneginečka hiža’ će nuditi štrukle, štrudle, domaći kruh i nareske, Lovačka udruga ‘Zec’ pripremat će lovački gulaš, a Udruga žena ‘Đurđica’ će ponuditi domaće kolače.

Kulturno zabavni program predvodit će učenici OŠ Kneginec Gornji, a pomoći će im KUD ‘Knegingrad’, mališani iz dječjeg vrtića ‘Bubamara’ i ‘Žene iz centra svijeta’.

Održat će se i svečanost krštenja mošta u organizaciji Udruge vinogradara i voćara ‘Varaždinbreg’, a za kraj će uslijedit bogati zabavni program.

Organizator zadržava pravo izmjene programa, a ulaz je besplatan za sve zainteresirane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije