Za Advent u Varaždinu oko 900 tisuća kuna, program proširen na cijeli grad

Pripreme za Advent u Varaždinu započele su, a ove godine doći će do nekih promjena. Radi se o obogaćenju dosadašnjeg programa i širenju na više gradskih punktova, a najviše će se te promjene vidjeti na varaždinskom korzu.

> Advent u Varaždinu od 27. studenoga do kraja godine, klizalište do 17. siječnja

– Planirani trošak adventskih događnja u 2015. godini definiran je na osnovu prošlogodišnjih rashoda te je zadržan na istoj razini od 885.215,00 kuna. Najveći dio troškova odnosi se na postavu klizališta i organizaciju klizanja, što će pokriti organizacijski partner. Tu treba još pridodati i troškove koncerta povodom Dana Grada Varaždina i programa povodom dočeka Nove godine te uređenja grada svjetlosnom dekoracijom, koje neposredno pokriva Grad Varaždin – kazali su u Turističkoj zajednici Grada Varaždina.

Što se tiče koncepta, namjera je adventska događanja ‘raspršiti’, za razliku od prošle godine kada je većina njih bila na Kapucinskom trgu, na više lokacija po gradu, dodaju iz TZ-a.

– Klizalište i zabavni programi na Kapucinskom trgu, prigodna prodaja na Trgu slobode, prigodna prodaja i ugostiteljska ponuda na Franjevačkom trgu, zabavni programi i ugostiteljska ponuda na Trgu kralja Tomislava te prigodni programi u Pavlinskoj ulici – nabrojali su.

Isto tako, ugostitelji na Trgu Miljenka Stančića moći će bez naknade koristiti javni prostor za organizaciju prigodnih zabavnih sadržaja.

– Posebno treba istaknuti da su se ugostitelji s Trga kralja Tomislava proaktivno uključili u organizaciju adventskih događanja te da će i finacirati dio programa. Isto tako, svaki od poslovnih subjekata s područja povijesne jezgre može se, uz suglasnost organizatora, uključiti u adventska događanja kroz organizaciju svojih aktivnosti – poručuju iz TZ-a.

Preraspodjelom budžeta i reorganizacijom događanja, odnosno njihovim smještajem u kulisu povijesne jezgre, podići će se atraktivnost događanja i za Varaždince i za nihove goste te u konačnici neposredno utjecati na porast turističkog prometa u Varaždinu tijekom adventskog perioda, kazali su u TZ-u.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije