Radionicama o zdravlju i porukama odraslima obilježava se Dječji tjedan

U danima Dječjeg tjedna koji se na preporuku Generalne Skupštine Ujedinjenih naroda obilježava prvi puni tjedan u mjesecu listopadu, a ove godine od 5. do 11. listopada, Društvo Naša djeca Varaždin poziva na svečanost obilježavanja tog tjedna.

Danas, 5. listopada, s početkom u 12 sati na Korzu ispred Vijećnice organizirat će se javni skup djece i članova DND na Korzu, kada će se iznijeti poruke djece odraslima uz pratnju Radionice bubnjeva i Radionice pjevanja ‘Mali slavuji’.

Cilj je okupiti što veći broj djece i članova DND, kako bi se svi zajedno rukama uhvatili u veliki krug te složno i glasno izgovorili moto Dječjeg tjedna. Zatim će neka djeca prisutnim odraslima uručiti po jednu, na papiru prethodno napisanu, dječju poruku.

Poruke i plakati će se uručiti i gradonačelniku Goranu Habušu.

Moto ovogodišnjeg tjedna glasi: Ljubav djeci prije svega! Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge!, a tema je zdravlje.

Sutra, 6. listopada će predškolci dječjih vrtića od 10 do 10.45 moći poslušati liječnicu, koja priča priču uz ilustriranu prezentaciju, družit će se uz maskotu Supersrce koja priča s djecom, animira ih i potiče na tjelovježbu u Ddruštvu Naša djeca.

Od 12 do 13 sati će osnovnoškolci moći vježbati breakdance u DND-u.

U srijedu, 7. listopada od 10 do 10.45 djecu će u DND-u posjetiti stomatolog s prikladnom animacijskom pričom, praktičnim radom i kvizom za djecu, dok će osnovnoškolci od 12 do 13 sati ponovno moći vježbati breakdance.

Četvrtak, 8. listopada je praznik pa će se djeca družiti s obitelji.

U petak, 9. listopada u 17 sati u DND, pozvani su postojeći volontere iz akcije ‘Za osmijeh djeteta u bolnici’, ali i sve zainteresirani na susret, kako bi dogovorili daljnju suradnju, edukacije i nastavili plemeniti rad volontera.

Svakodnevno se čitaju priče djeci vezane uz održavanje higijene i zdravlja u Igraonici i Predškoli, a DND u Dječjem tjednu ima otvorena vrata stvaralačkih radionica i svi su dobrodošli.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije