Šest odreda izviđačkih udruga logorovalo na Halaš Čardi u sklopu Smotre izviđača

>> Šest odreda izviđačkih udruga logorovalo na Halaš Čardi u sklopu Smotre izviđača

Ovo ljeto je 26 izviđača Odreda izviđača ‘SIRIUS’ iz Varaždina, u razdoblju od 31. srpnja do 9. kolovoza sudjelovalo na desetotnevnom logorovanju na Halaš Čardi kod Legrada, na kojem je sklopu Smotre izviđača regije ‘Sjever’ prisustvovalo stotinjak izviđača iz sedam izviđačkih udruga (Krapina, Križevci, Koprivnica, Lepoglava, Đurđevac i Varaždin te gosti iz Niša).

Logor je podignut u šumi uz samu rijeku, u blizini ušća Mure i Drave, s prekrasnim pogledom na sprudove pješćanih obala između dvije rijeke. Jutarnje sunce koje se probijalo kroz izmaglicu nad Dravom budilo je snene izviđače te ih pozivalo na jutarnju higijenu i doručak.

Slijedilo je dizanje zastave, nakon čega bi se patrole i jata razbježale na radne zadatke i radionice, da bi se ponovo svi udružili za ručkom. Punog želuca se lakše razmišlja pa nije bilo ni teško osmisliti si obavezan strogi popodnevni odmor, a još ga lakše odraditi. Izviđači su ga koristili uglavnom za opuštanje i međusobno druženje, nakon čega bi se opet raspoređivali po zadacima i radionicama. Sunce je poslijepodne već bilo visoko, a nema boljeg zadatka od hlađenja kupanjem, ni bolje radionice od plaže na Dravi.

Večera je stizala brzo, a s njom zabava i druženja uz gitaru i pjesmu do kasnih večernjih sati, nakon čega su ih mrkla noć, ugodan svjež zrak i logor koji obsjava samo logorska vatra pozivali na noćni počinak.

Logor je iza varaždinskih izviđača, a nova školska godina je vrijeme upisa novih članova – Volite li boraviti u prirodi, želite steći nova znanja i vještine, radujete se novim izazovima, veselite se putovanjima i novim poznanstvima te ste spremni za avanturu, dobrodošli ste u među članove Odreda Izviđača ‘Sirius’.

Izviđački sastanci i upisi novih članova održavaju se svaki tjedan na II. i V. osnovnoj školi u Varaždinu i to u terminima: II. osnovna škola – petak od 17 do 18 sati; V. osnovna škola- četvrtak od 18 do 19 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije