Biciklijadom Udruge dragovoljaca i veterana obilježen Europski tjedan kretanja

Kod spomenika poginulim braniteljima Želimiru Šilecu i Ivanu Kurteku, u Trnovcu, Klub Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata općine Trnovec Bartolovečki bio je u subotu, 19. rujna, domaćin jedne od postaja biciklijade koju je povodom Dana branitelja Varaždinske županije i Dana oslobođenja Varaždina organizirao varaždinski ogranak UDVDR-a.

Od Vinice do Varaždin Brega, na ruti od 36 kilometara koja je spajala mjesta sa značajnom ulogom u Domovinskom ratu i Varaždinskim danima rata od 13. do 22. rujna 1991., biciklisti su se zaustavili i okrijepili i u Trnovcu.

Kod prostorija trnovečkog Kluba UDVDR-a pozdravili su ih predsjednik Kluba Ivan Makšan i načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec.
Makšan je podsjetio da je 15. rujna 1991. raketiran varaždinski aerodrom na ulazu u Trnovec te da su dvojica njihovih sumještana dala svoje živote za slobodu Hrvatske.

Načelnik Šamec čestitao je Dan branitelja Varaždinske županije koji se od ove godine obilježava 22. rujna.

– Drago mi je da branitelji imaju svoj dan jer su ga zaslužili. Mi smo ovdje u Trnovcu podigli spomenik poginulim braniteljima i uredili objekt za udrugu dragovoljaca i veterana – rekao je među ostalim Šamec te najavio da će se za iduću biciklijadu pripremiti uključivanje učenika viših razreda dviju osnovnih škola s područja općine.

Upravo je predsjednik varaždinskog ogranka UDVDR-a Krasnodar Kišur istaknuo da je cilj organizacije ovakve manifestacije prenošenje istine o Domovinskom ratu budućim naraštajima, ali i odavanje počasti ljudima ovog kraja koji su zaslužni za oslobađanje Varaždina, Varaždinske županije i cijele Hrvatske.

Trnovečki Klub UDVDR-a okuplja devedesetak članova, a jedan od njih, Marijan Hrman, sudjelovao je na biciklijadi vozivši cijelu rutu od Vinice kroz Zelendvor, Sračinec, vojarne u Optujskoj ulici u Varaždinu i Trnovca do Varaždin Brega.

Biciklijadom Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata obilježen je i Europski tjedan kretanja s porukom da je isplativije i zdravije voziti se biciklom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije