Lana Gugić iz hobija ručno oslikava tenisice, platna, tkanine, zidove

>> Lana Gugić iz hobija ručno oslikava tenisice, platna, tkanine, zidove

Lana Gugić, rođena Zagrepčanka, koja već deset godina živi u Varaždinu, bavi se uistinu kreativnim hobijem – ručnim oslikavanjem platnenih patika, majica, tkanina, zidova, a ponekad i slika.

– Budući da imam tri kćerke, koje često odlaze na dječje rođendane, sjetila sam se da bi mogle poklanjati originalne poklone slavljenicima, što se pokazalo veoma uspješnim, a meni je financijski bilo ‘lakše’ – objasnila je Lana razloge zbog kojih se počela baviti tim hobijem.

Nema formalno likovno obrazovanje, samo talent

S vremenom je bilo sve više zainteresiranih za njezine radove tako da sada ima dosta narudžbi.

– Nemam formalno likovno obrazovanje, sama sam učila crtati, ali volim slikanje i taj način izražavanja još od djetinjstva.

Oslikava ono što ljudi naruče – od tenisica, majica, tajica, platna, a motivi su različiti.

– Motiv koji netko želi nađem na Internetu i to mi služi kao predložak dok slikam. Koristim akrilne boje, kojima oslikavam platna i zidove, a robu i tenisice bojama za materijal, koje su dosta kvalitetne s obzirom da se tenisice ili tkanine po kojima slikam, mogu oprati u perilici – rekla je.

Oslikava sve, ovisno o narudžbi

Oslikati nije jednostavan posao, već se sastoji od nekoliko faza.

– Sve se radi slojevito. Najprije nanesem bijelu podlogu, onda pričekam da se osuši, pa napravim skicu koju ispunjavam bojama i na kraju polakiram ili fiksiram, ovisno o tome što radim. Za oslikavanje tenisica potrebna su mi otprilike dva sata, platna radim dva do tri dana, a manje slike crtam oko tri do četiri sata. Crteže koje često radim, već mogu napraviti zatvorenih očiju – objasnila je Lana.

Motivi su različiti, a s obzirom da većinom radi za djecu, onda su to omiljeni likovi iz crtića.

– Crtam gotovo sve – likove iz svijeta mašte, suncokrete, note, zgrade, a jedna od narudžbi koju sam posebno upamtila je crtež tramvaja i ispisani stihovi popularnog Vatrinog hita Tango. Slikam sve, po želji, čak sam oslikavala tenisice za mladenku.

O kvaliteti njezinih uradaka govori i to što u svojih pet godina rada, nije imala ni jednu pritužbu.

– Do sada se nitko nije požalio, ali primjedbe uvijek prihvaćam i popravim ukoliko nešto zeznem.

Kćeri su joj najveća podrška, ali i kritičari

Iako je ovo Lani zasad samo hobi, ima u planu osnovati udrugu kako bi mogla proširiti djelatnost.

– U planu mi je osnivanje udruge ili neki drugi oblik djelatnosti, s obzirom da ima zainteresiranih za moje radove. Moram posebno istaknuti kako su moja najveća podrška i kritičari moje tri kćeri. Ukoliko se njima ne sviđaju moji uradci, znam da obavezno moram nešto promijeniti i poboljšati – rekla je kroz smijeh Lana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije