Redatelj Mario Kovač s mladima iz Lepoglave na Sajmu informiranja

U Gradskoj knjižnici Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture prošle subote, 20. lipnja, održan je Sajam informiranja. Organizirale su ga Udruga Zamisli iz Zagreba i lepoglavska Nezavisna udruge mladih s namjerom povećanja osviještenost mladih o važnosti informiranja i civilnom sektoru.

Za vrijeme trajanja sajma mladi su imali prigode predstaviti svoje aktivnosti i ukazati na mogućnost sudjelovanja u njima, piše portal Lepoglava.Net.

Jedna od predstavljenih aktivnosti bila je predstava u tehnici Boala koju su izveli članovi Udruge Zamisli pod vodstvom filmskog i kazališnog redatelja Marija Kovača. Prisutni su se tom prilikom mogli detaljnije upoznati s metodom brazilskog redatelja Augusta Boala u kojoj publika pomaže protagonistu predstave riješiti problem s kojim se suočava.

Riječ je o najraširenijoj tehnici kazališta potlačenih gdje predstava započinje odigravanjem scene u kojoj protagonist ne može riješiti realan problem koji ga muči. Za vrijeme trajanja predstave razvija se konstruktivan dijalog koji u svojoj srži sadržava aktivno sudjelovanje gledatelja pri čemu je gledateljima dopušteno da glumcima postavljaju pitanja, daju sugestije ili zamijene glumca u njegovoj ulozi.

Nakon upoznavanja s načinom izvedbe predstave po Boalovoj tehnici zainteresirani su gledatelji osmislili scenarij za predstavu na temu koja se tiče lepoglavske sredine, prenosi Lepoglava.Net.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije