Tjedna prognoza: Lakše će se disati, mogući i pljuskovi

Ušli smo u posljednji tjedan kalendarskog proljeća. Ljeto nam počinje u nedjelju u 18 sati i 38 minuta. Crometeo javlja da će se u novom tjednu nastaviti vrijeme karakteristično za ovaj dio godine.

To znači vrlo toplo do vruće, uz dosta sunca, ali uz povremene grmljavinske pljuskove pa i nevrijeme. Nestabilnije će biti u prvom dijelu i sredinom tjedna, a sunčanije i sve toplije prema kraju tjedna, osobito za vikend. U nastavku donosmo tjednu prognozu Crometea.

Tijekom ovog tjedna očekujemo nestabilno i svježije vrijeme. Nad ovaj dio Europe prelit će se hladniji i vlažniji zrak sa sjeverozapada pa nam u ponedjeljak već može biti jačih pljuskova i grmljavine, ali će još veći dio dana biti vrlo toplo i sparno sa sunčanim razdobljima. Dakle, do poslijepodneva dosta sunca, topline i južine.

Kasno popodne i navečer mogući su grmljavinski pljuskovi, nadajmo se da neće biti nevremena koje je moguće kad je ovakva sparina. Puhat će umjeren jugozapadnjak uz najvišu dnevnu temperaturu većinom od 27 do 31 Celzijev stupanj.

U utorak svježije i oblačnije, još u noći i ujutro mjestimice uz kišu ili pljuskove s grmljavinom. Sjeverni vjetar dobro će nas rashladiti. Temperatura bi se mogla sniziti i za više od pet stupnjeva, možda i više. U drugom dijelu dana će već biti uglavnom suho sa sunčanim razdobljima. Kad već nema neke prave kiše koja bi natopila zemlju, bar ćemo lakše disati.

Promjenjivo i ugodno ostat će i u srijedu i četvrtak. Izmjena sunca i oblaka, a tijekom srijede mjestimice može biti kiše ili pljuskova, ali nisu na vidiku neke obilne oborine. Sjeverno strujanje i pojačan sjeveroistočni vjetar održavat će temperaturu zraka vrlo ugodnom – ujutro od 13 do 17, a danju od 18 do 24 Celzijeva stupnja. U četvrtak je mogućnost za kišu manja, a sunca će biti više. Ujutro svježe, a ponegdje po kotlinama je moguća kratkotrajna sumaglica. Danju malo toplije nego u srijedu uz slabiji vjetar.

U petak oblačnije uz veću šansu za kišu ili pljusak s grmljavinom. Opet nije na vidiku neka konkretna velika kiša, nego više kao lokalni razbacani pljuskovi pa koga ulovi ulovi… Ponovno će malo osvježiti.

U subotu bi moglo malo zatopliti i zajužiti. To će biti najava moguće stabilizacije vremena i zatopljenja, ali to nije neka velika vrućina. Čak vjerojatno nećemo dostići ni 30 stupnjeva cijeli ovaj tjedan. Jutro će u subotu biti svježe uz minimalnu temperaturu od 11 do 16, a danju uz većinom slab vjetar između 22 i 26 Celzijevih stupnjeva.

Nedjelja bi mogla daljnju stabilizaciju uz puno sunca i topline, ali i dalje vrlo ugodnu temperaturu zraka od 24 do 28 Celzijevih stupnjeva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije