FOTO Koncertom uz harfu i uprizorenjem žrtve božici Dijani započeo Aquafest

U petak je u Varaždinskim Toplicama započeo 11. Aquafest, a prvu večer obilježio je sjajan koncert Doris Karamatić na harfi, sa svojim gostima te uprizorenje žrtve božici Dijani Luni ‘Lux in tenebris’ te borba gladijatora, uz rimsku povorku s bakljama.

Organizatori Aquafesta su Turistička zajednica Grada Varaždinskih Toplica i Zavičajni muzej Varaždinske Toplice uz potporu Grada Varaždinskih Toplica, a i ove su godine pripremili brojne sadržaje.

Program je započeo stručnim skupom ‘Aqua Iasae – Termalna voda jučer, danas, sutra’, po pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okološa i energetike, a organiziran je i razgled Zavičajnog muzeja i argehološkog lokaliteta uz stručno vodstvo.

Unatoč vremenu koje je prijetilo cijeli dan, a i padalo, neposredno pred koncert u rimskoj bazilici vrijeme se razvedrilo, a prostor je bio prepun znatiželjnika i ljubitelja dobre glazbe.

Doris Karamatić na svojoj harfi nije razočarala, pokazala je kako to može biti iznimno zanimljiv instrument, izvodeći brojne popularne skladbe, uz odličnu vizalnu pratnju, i pomni odabir skladbi tematski povezanih uz sve bitne elemente u prirodi, zaokružujući ljubavlju.

Gosti ne sceni su joj bili svestrani glumac Komedije Dražen Bratulić te vrhunska Nina Kraljić, koja je još jednom oduševila. Svi zajedno za kraj su na ‘bis’ otpjevali What a Wonderful World.

Odmah potom gradskim ulicama prošla je rimska povorka pod bakljama, koju su predvodili članovi Dioklecianove iz Splita, naravno uz brojne domaće Topličance. Bio je prikazan i scenski prikaz žrtve božici Dijani Luni ‘Lux in tenebris’, na starim rimskim termama te na kraju borba gladijatora.

Po završetku programa Topličanci i njihovi gosti preselili su se na pozornicu u ulici ‘Nad zidom’, gdje je svirao TS Špancir, i gdje je u ponoć dočekano ‘pola godine’, uz vatromet i valcer.

Subota također nudi atraktivan program na Aquafestu, već od 10 sati ulicama Varaždinskih Toplica kreće nova rimska povorka. Od 13 je natjecanje u pripremi ‘Rimskog kotlića’, potom je izbor za najljepšu nimfu, i mnogo drugih razloga za posjetiti Aquafest.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije