Vijesti / Društvo

NAGRADA I HANI HEGEDUŠIĆ

FOTO Varaždinska županija pokrovitelj 'Nagrade Hrvatskog glumišta 2018'

FOTO Varaždinska županija pokrovitelj 'Nagrade Hrvatskog glumišta 2018'
Varaždinska županija

Svečanosti je prisustvovala i posebna savjetnica župana, ujedno i predsjednica TZ Varaždinske županije Natalija Martinčević koja je dodijelila i nagradu za najbolju predstavu za djecu i mlade

U organizaciji Hrvatskog društva dramskih umjetnika jučer je u HNK-u  Zagreb održana svečanost dodjele 26. 'Nagrade hrvatskog glumišta'.

Ovu tradicionalnu i cijenjenu manifestaciju uz veliki broj sponzora i donatora podržala je i ove godine Varaždinska županija iz koje je za određene kategorije nominirano čak četvero umjetnika, Irma Dragičević u kategoriji za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina - Opereta/Mjuzikl, za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina Filip Eldan, a nagrade su dobili članica glumačkog ansambla varaždinskog HNK-a Hana Hegedušić za najbolje žensko glumačko ostvarenje u opereti/mjuziklu te redatelj varaždinskog HNK-a Ozren Prohić za najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski dramski tekst ili najbolju dramatizaciju, adaptaciju, dramaturšku obradu teksta ili dramaturgiju predstave.

Jurica Marčec bio je nominiran za najbolju mušku ulogu u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu i mlade. Nominiran je za ulogu u predstavi Superjunaci autorskog projekta Rakhal Herrero u režiji Renate Carola Gatica i produkciji Teata Poco Loco iz Zagreba i Kazališne družine Pinklec iz Čakovca.

Svečanosti je prisustvovala i posebna savjetnica župana, ujedno i predsjednica TZ Varaždinske županije Natalija Martinčević koja je dodijelila i nagradu za najbolju predstavu za djecu i mlade. Posebna savjetnica župana nije krila zadovoljstvo što se i naša Županija uključila u organizaciju ove lijepe i tradicionalne svečanosti.

Vezana vijest:

Hana Hegedušić, Prošlih pet godina Glumački trijumf Varaždinska glumica Hana Hegedušić dobila Nagradu hrvatskog glumišta za ulogu u mjuziklu 'Prošlih pet godina'

- Prije svega čestitke svim nominiranima, a posebno nagrađenima. To nas čini ponosnima. Varaždinska županija podržava razvoj kulture na našim prostorima, imati nacionalno kazalište je velika sreća i bogatstvo te smo dužni pomagati i podržavati njegov daljnji razvoj i sve aktivnosti.

Drago mi je da smo bili pokrovitelji jedne od nagrada te se na taj način uključili u organizaciju ove svečanosti. Lijepo je na jednome mjestu vidjeti ovako veliki broj dramskih umjetnika, od onih koji tek počinju razvijati svoje talente pa sve do pravih glumačkih legendi - rekla je Martinčević te dodala kako će Varaždinska županija i nadalje podržavati te se uključivati u projekte koji potiču razvoj kulture i umjetnosti na našim prostorima.

Dodjeli nagrada prisustvovala je i intendantica HNK Varaždin mr.sc. Jasna Jakovljević, pomoćnica ministrice kulture Iva Hraste Sočo, pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za kulturu i nekadašnja intendantica HNK Zagreb Ana Lederer te mnogi drugi.

Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci