Vijesti / Društvo

TURNIR

TRNOVEC BARTOLOVEČKI Prvo mjesto na turniru u odbojci na pijesku osvojila je ekipa 'Bumbari' iz Virja Križovljanskog

TRNOVEC BARTOLOVEČKI Prvo mjesto na turniru u odbojci na pijesku osvojila je ekipa 'Bumbari' iz Virja Križovljanskog
Općina Trnovec Bartolovečki

Turnir je i ovoga puta organizirala Sportska udruga 'Kopakabana'.

Treću godinu za redom, tjedan uoči tradicionalne proslave blagdana sv. Petra i Pavla - Petrova u Općini Trnovec Bartolovečki, na području Sportskog centra Kopajec u Trnovcu održan je turnir u odbojci na pijesku. 

Turnir je i ovoga puta organizirala Sportska udruga Kopakabana za koju načelnik, HNS-ov Zvonko Šamec, kaže da postavlja visoke standarde u djelovanju udruga na području općine.

- Kopakabana nije samo sportska, već i ekološka udruga. Osim što organiziraju sportska natjecanja, brinu o cijelom Sportskom centru Kopajec, održavajući hektar i pol zemljišta, odnosno zelenih površina na području Centra, a brinu i o prostoru oko kapelice sv. Petra i Pavla. Ono što me posebno raduje jest činjenica da udruga okuplja i puno djece koju, između ostalog, uče zaboravljenim igrama, kao što su špekulanje, školica, gumi-gumi. Uče ih i kako brinuti o okolišu pa mališani sudjeluju i u takvim aktivnostima. Doista sam ponosan na udrugu Kopakabana i njihove članove koji su  pravi primjer svima, a Općina je tu da im u svim njihovim aktivnostima pruži potporu -  izjavio je načelnik Šamec.

Sportska udruga Kopakabana trenutno okuplja 70-ak članova svih dobnih skupina, a osim rada s djecom i brige o okolišu, među najvažnijim im je aktivnostima organiziranje turnira u odbojci na pijesku koji je ovoga puta okupio rekordan broj ekipa.

- Vrlo smo zadovoljni što su se ove godine našem pozivu odazvale i ekipe koje nisu s područja Općine Trnovec Bartolovečki pa su nam tako stigli i sportaši i rekreativci  iz Cestice, Prekna, Maruševca, Hrastovljana. Bilo je ukupno 17 ekipa, a najuspješnija je bila ekipa „Bumbari” iz Virja Križovljanskog. Drugo je mjesto osvojila „Gmajna” iz Čalinca, a naša ekipa „Kopakabana 69” bila je treća - istaknuo je Davor Žmuk, predsjednik SU Kopakabana.

Žmuk je dodao da udruga nastavlja s aktivnostima već narednog vikenda, a uskoro će organizirati i ljetnu zumbu na teniskom terenu.

Turnir u odbojci na pijesku bio je početak ovogodišnjeg obilježavanja Petrova. Proslava će se nastaviti u subotu, 29. lipnja, 6. Memorijalnim malonogometnim turnirom ulica 'Želimir Šilec' koji također organizira SU Kopakabana, a turnir će se održati od 14.00 sati u Trnovcu, na prostoru Kopajca.

Nakon turnira, s početkom u 20 sati, pod velikim šatorom okupljene će zabavljati popularni tamburaški sastav 'Gazde'.

Sveta misa kod sv. Petra i Pavla u 11 sati početak je programa u nedjelju. Nedjeljni program počinje svetom misom u 11 sati.

Kulturno-umjetnički program s nastupima svih sekcija domaćeg KUD-a Mak Trnovec te gostiju - CTK Etnoteka iz Zagreba i KUD-a Novi Marof počet će u 18 sati, a na kraju, od 20 sati, posjetitelje u Trnovcu zabavljat će grupa Aktiv band. Ulaz na koncerte neće se naplaćivati. 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!