Vijesti / Društvo

60. rođendan odmarališta

USPJEŠNA SEZONA Dječje odmaralište na Rabu ugostilo više od 1.300 djece, već se popunjavaju termini za 2020. godinu

USPJEŠNA SEZONA Dječje odmaralište na Rabu ugostilo više od 1.300 djece, već se popunjavaju termini za 2020. godinu
Gradska tržnica Varaždin

Održani su programi Škole u prirodi, ljetovanje djece vrtićke dobi, rehabilitacijsko ljetovanje, kamp gitare, kamp sporta i program ljetovanja djece socijalne kategorije.

U restoranu August na varaždinskoj tržnici jučer, 15. listopada, održana je prezentacija i prigodno druženje svih sudionika sezone ljeto 2019. u Dječjem odmaralištu 'Varaždin' na Rabu. 

Gradska tržnica, koja već petu sezonu upravlja Odmaralištem, na ovaj je način zahvalila ravnateljima i voditeljima grupa vrtića, škola i drugih udruženja koji su ove sezone posjetili Rab te osoblju Odmarališta koje je tijekom cijelog ljeta brinulo o zadovoljstvu malih gostiju.

Događaju je prisustvovala i zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica.

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar je u prezentaciji istaknuo kako je iznimno zadovoljan rejtingom Odmarališta čiji je kapacitet o ovoj sezoni bio u potpunosti iskorišten:

- Ove godine Odmaralište je obilježilo šezdeseti rođendan, što je izvanredan podatak jer govori da je riječ o projektu čiju vrijednost prepoznaju generacije i uz koji nas Varaždince, pa čak i one malo starije, vežu drage uspomene iz djetinjstva. Gradska tržnica preuzela je upravljanje nad Odmaralištem prije pet godina i nastavila dobru tradiciju. Sam objekt redovito održavamo, a posebno brinemo o sigurnosti naših malih gostiju. Prošle godine uložili smo u novo vanjsko igralište i klimatizaciju, dok je ove godine na red došla obnova kuhinjske opreme. Svi kapaciteti su bili iskorišteni tijekom cijele sezone, a očekujemo jednak interes i iduće godine - zaključio je Ciglar, te zahvalio svim djelatnicima Odmarališta na trudu i ljubavi koju ulažu u svoj rad.

- Svake godine primamo brojne pohvale od djece, roditelja i odgajatelja, posebno zbog hrane koja je zaista ukusna i raznolika, ali i zbog organizacije, higijene i animacijskih sadržaja - posebno je naglasio te dodao kako su takve povratne informacije najbolji pokazatelj da Odmaralište odlično funkcionira.  

Odmaralište je ove sezone ugostilo više od 1.300 djece iz 19 osnovnih škola, 13 dječjih vrtića, Centra za socijalnu skrb Varaždin, Društva Naša djeca Varaždin, Centra za odgoj i obrazovanje T. Špoljar, Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, te Rukometnog kluba iz Varaždina.

Održani su programi Škole u prirodi, ljetovanje djece vrtićke dobi, rehabilitacijsko ljetovanje, kamp gitare, kamp sporta i program ljetovanja djece socijalne kategorije. Osim Varaždinaca, u Odmaralištu su boravila djeca iz Međimurske i Krapinsko-zagorske županije.

Dnevno su posluživana četiri obroka, uz dodatna iznenađenja i poslastice poput rođendanskih torti za slavljenike. O smještaju, prehrani, animaciji i zdravlju djece brinulo je ukupno 8 djelatnika, uz animatore. 

Interes za ljetovanje izrazito je velik te se već sada popunjavaju termini za sezonu ljeto 2020. Iz Gradske tržnice stoga pozivaju sve zainteresirane institucije da svoje termine rezerviraju u najkraćem mogućem roku.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!