Vijesti / Društvo

LJUDSKOJ ZLOBI NEMA KRAJA

UPOZORENJE CRVENOG KRIŽA Lažni volonteri nude pomoć i pokušavaju je naplatiti

UPOZORENJE CRVENOG KRIŽA Lažni volonteri nude pomoć i pokušavaju je naplatiti
Milan Sabic/PIXSELL

- Građanima poručujemo da budu oprezni te da znaju kako volonteri Crvenoga križa za pomoć koju pružaju ranjivim skupinama u vrijeme epidemije koronavirusa ne traže nikakvu novčanu naknadu, upozorio je HCK

Hrvatski Crveni križ upozorava građane Hrvatske, osobito starije, nemoćne, bolesne i one u samoizolaciji koji nemaju nikoga da ih opskrbi potrebnim namirnicama da su se pojavili ljudi koji se predstavljaju kao volonteri Crvenoga križa i traže novčanu naknadu za obavljanje dostave hrane i lijekova.

– Građanima poručujemo da budu oprezni te da znaju kako volonteri Crvenoga križa za svoju pomoć koju pružaju ranjivim skupinama u vrijeme epidemije koronavirusa ne traže nikakvu novčanu naknadu! Volonteri Crvenoga križa nose vidljive oznake crvenoga križa, najavljuju svoj dolazak i ispunjavaju obrazac s potrebnim podacima, a uz sve to strogo se pridržavaju svih mjera sigurnosti s ciljem sprječavanja širenja zaraze koronavirusom – poručuju iz Crvenog križa.

U svom priopćenju dodaju i sljedeće:

"Tužno je što ima onih koji zloupotrebljavaju ovu ionako tešku situaciju i apeliramo na sve da je sada vrijeme za pokazivanje ljudskosti i međusobne podrške. Potrebe građana, osobito onih s područja grada Zagreba, iznimno su velike i nastojimo pružiti pomoć svima kojima je doista i potrebna. Besplatni telefon Crvenoga križa 0800 1188 otvoren je za sve one koji ne mogu sami po hranu i lijekove te nemaju nikoga od obitelji i prijatelja da im to učine. Naš je fokus na njima te stoga molimo one koji imaju obitelj i prijatelje da budu solidarni i za pomoć se obrate njima tako da se ekipe Crvenoga križa mogu fokusirati na one koji su u zaista najvećoj potrebi.

Podsjećamo da se u ovom trenutku vrši dostava osnovnih životnih potrepština – hrane i lijekova te da ne dostavljamo tople obroke. Oko 2000 volontera Crvenoga križa svakodnevno diljem Hrvatske ljudima pruža pomoć. Najviše je aktivnosti trenutačno na zagrebačkom području jer se stanovništvo suočava i s posljedicama potresa. Osim dostave hrane i lijekova, volonteri Crvenoga križa 24 sata dnevno pružaju i psihosocijalnu podršku putem telefona 0800 1188.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!