Ivanečki UDVDR predstavio program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Predsjedništvo Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranka Ivanec na svojoj je sjednici utvrdilo program obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar te svečanosti otvaranja izložbe ‘Ratni zapisi Madena Genca’.

Uz to, na dnevnom su se redu našle i još neke teme, poput izvješća o posjetu ministra Tome Medveda Lepoglavi, tijekom kojeg je otvorio radove na izgradnji tamošnjeg spomen parka hrvatskih branitelja i razgledao objekt ‘Vila’ koji je u planu za prenamjenu u Veteranski centar.

Također, svi su nazočni upoznati s pozivom općine Donja Voća na proslavu njezina dana, te je dogovoreno kako će se delegacija predsjedništva, sastavljena od 3 člana, odazvati pozivu i nazočiti proslavi.

Isto tako, s obzirom da Ogranak djeluje na području dva grada i tri općine šire regije, donešena je odluka kako će se istima uputiti dopisi s imenima članova predsjedništva koji će ga zastupati na pojedinom području.

Tako će Zvonko Galić zastupati udrugu u Gradu Lepoglavi, Slavko Švetak u Općini Donja Voća, dok će se za ostale općine utvrditi naknadno, i zajedno sa imenovanim, potvrditi na predstojećoj skupštini, koja će se održati 29. prosinca u Ribičkom domu u Ivancu.

U glavnoj točki dnevnog reda raspravljalo se obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara te svečanosti otvaranja izložbe ‘Ratni zapisi Mladena Genca’, manifestacije koje spadaju među najzahtjevnije koje UDVDR RH Ogranak Ivanec provodi ove godine.

Sukladno tome, a u svrhu što kvalitetnije provedbe, njihova organizaciju uključuje suradnju s kolegama iz HVIDRA – e Ivanec, potom grad Ivanec, Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec, župe Ivanec, Kamenica i Lepoglava, Policijska postaja Ivanec, IVKOM Ivanec te grad Lepoglava.

Program obilježavanja sjećanja na žrtve Vukovara potrajat će četiri dana, održavat će u gradovima Ivancu i Lepoglavi, a započet će u petak, 17. studenog, u 15.30 sati odavanjem počasti Stjepanu Vusiću na njegovom posljednjem počivalištu na groblju u Kamenici.

Potom će, u 17 sati, uslijediti Sveta misa u župnoj crkvi u Ivancu, pa kolona sjećanja u 18 sati, koja će se kretati putem od crkve do spomen obilježja u Ivancu.

Nakon toga, u 19 sati će se, uz bogat i nadasve zanimljiv program, u ivanečkoj osnovnoj školi održati svečano otvaranje izložbe ‘Ratni zapisi Mladena Genca’.

U subotu, 18. studenog, u lepoglavskoj župnoj crkvi u 17 sati služit će se sveta misa zadušnica, nakon čega će se održati kolona sjećanja, putem od crkve do spomen parka u Lepoglavi.

Dan kasnije, u nedjelju, za poginule hrvatske branitelje u obrani Vukovara i u Domovinskom ratu molit će se i na Svetoj misi u Kamenici, a višednevno obilježavanje sjećanja na stradale u Vukovaru završit će u ponedjeljak.

Najprije u 10 sati na groblju u Lepoglavi, gdje će se odati počast Vinku Andrijaniću, a potom i u Kamenici, na posljednjim počivalištima Josipa Kapustića i Tome Jambora, hrvatskim braniteljima ubijenima 20. studenog 1991. godine na Ovčari.

Pod točkom razno, utvrdili su se datum i mjesto održavanja godišnje skupštine, a to će biti 29. prosinca od 18 sati u Ribičkom domu Ivanec.

Pri kraju sjednice, prihvaćen je prijedlog da se jedna od narednih sjednica Središnjeg odbora održi na području Margečana ili Gačica, gdje Ogranak ima aktivne članove, kao i uspješnu suradnju s tamošnjim udrugama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije