Vijesti / Društvo

blagoslov i misa

FOTOGALERIJA Blagoslovljena kapela svetog Nikole, ispred nje služena sveta misa

FOTOGALERIJA Blagoslovljena kapela svetog Nikole, ispred nje služena sveta misa
Varaždinski.hr

Kapela svetog Nikole na Trgu Matije Gupca u Varaždinu upisana je u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske gdje se nalazi na listi preventivno zaštićenih kulturnih dobara.

Danas je ispred kapele svetog Nikole na Trgu Matije Gupca u Varaždinu služena sveta misa te je blagoslovljena kapela koja je nedavno obnovljena sredstvima iz gradskog proračuna.

Blagoslov kapele svetog Nikole i sveta misa

Cijena obnove bila je 50.000 kuna.

Kapela svetog Nikole na Trgu Matije Gupca u Varaždinu upisana je u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske gdje se nalazi na listi preventivno zaštićenih kulturnih dobara.

Uvažavajući konzervatorske principe, u trošku Grada Varaždina obavljeni su sanacija i popravci kako bi se spriječilo daljnje propadanje kapele. U kapelici se nalaze kipovi sv. Nikole i sv. Ivana Nepomuka.

Prema zapisima Krešimira Filića, zavjetnu kapelicu je dao sagraditi varaždinski ceh mlinara 1776. godine. Krasi ju natpis na njemačkom jeziku koji u prijevodu znači 'Spasiteljima na vodi i kopnu pobožni mlinarski ceh te još jedna dobročiniteljska ruka prinose ovdje žrtvu za kasniju budućnost 1776.'

U našoj fotogaleriji pogledajte tko je sve prisustvovao misi i blagoslovu kapele.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!