Vijesti / Društvo

novi rotor

FOTO Varaždin je dobio novi rotor. Kako vam se sviđa?

FOTO Varaždin je dobio novi rotor. Kako vam se sviđa?
Grad Varaždin

Varaždin je bogatiji za još jedan rotor...

Danas je kod varaždinskog groblja obilježen završetak radova na kružnom toku. Tome događaju prisustvovali su varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan, zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar, direktor gradske tvrtke Parkovi Alen Runac, direktor Varkoma Željko Bunić i saborski zastupnik Anđelko Stričak.

- Ovo je jedna od prometnijih točki u gradu i tu se stvarao čep koji je usporavao promet. Rješenje koje je struka predložila je dobro i promet je protočniji. Sada nema zastoja. Uređeno je hortikulturno i postavljen je mali vodoskok, ništa preskupo ni pretjerano. Ovo je ipak reprezentativni prostor, ovdje je i sjedište Parkova te naše groblje. Uredili smo konačno i nogostup i instalacije jer tu idu svi glavni vodovi - rekao je gradonačelnik.

Ovom prigodom najavio je daljnje projekte:

- Nastavljamo s radovima u Varaždinu te nam slijedi rotor Motičnjak. Prema informacijama koje sam dobio iz Hrvatskih cesta, trebala bi do proljeća krenuti izgradnja. Onda nas još čekaju rotori Hrašćica i Gojanec. Do kraja iduće godine sva ta prometna mjesta gdje su se stvarali čepovi uspjet ćemo urediti. Pred dobivanjem smo i građevinske dozvole za pretvaranje pothodnika u podvožnjak. To bi isto krenulo na proljeće. Onda nam još preostaje kućanska rampa za koju ćemo nastojati iduće godine raspisati natječaj - istaknuo je.

Radovi su započeli 20. srpnja 2020. godine, a vrijednost investicije je 2.960.000,00 kuna. Kompletno je rekonstruirano raskrižje sa svom pripadajućom infrastrukturom – plin, vodovod, kanalizacija, djelomice električna mreža i EKI. Prometna signalizacija prilagođena je novom prometnom rješenju te su uređene zelene površine za koje je bila zadužena gradska tvrtka Parkovi.

- Zahvaljujem svim vrijednim radnicima Parkova koji su radili i subotama i nedjeljama. Rotor sada ovako izgleda jer je jesen. Međutim, na proljeće, kad vegetacija krene, bit će prekrasno i siguran sam da će Varaždinci biti izuzetno zadovoljni - rekao je Alen Runac.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!