BAŠTINA Vinička tradicijska kuća otvara svoja vrata, posjetite je i razgledajte

Svi zainteresirani koji žele posjetiti nedavno otvorenu Viničku tradicijsku kuću, mogu to učiniti svake subote od 10 do 15 sati, a radnim danom uz prethodnu najavu na broj telefona 042/722-233, pozivaju iz Općine Vinica.

> KAK JE NEGDA BILO Svečano otvorena Vinička tradicijska kuća

Riječ je o kući koja je otvorena u sklopu projekta Detox, a nalazi se u neposrednoj blizini parka Arboretum Opeka, na imanju Snježane i Milivoja Kostanjevec, u Marčanu, Vinička 73.

S obzirom da se opremanje kuće nastavlja i dalje te da ju je potrebno nadopuniti starim predmetima iz ranijih vremena u kući je izložena i ‘donacijska kutija’, a sredstva iz donacije koristit će se isključivo za nabavu i opremanje, ali i za održavanje.

Osim novčanih donacija, dobrodošle su i donacije u vidu starih predmeta: posude, alati, slike…

– Stoga lijepo molimo sve mještane općine Vinica, ali i sve ostale koji posjeduju takve predmete, a voljni su ih donirati za opremanje tradicijske kuće i ostaviti ih u nasljeđe današnjim i budućim generacijama Viničanaca te na taj način sačuvati viničku kulturnu baštinu, da se jave u Općinu Vinica ili na broj telefona 042/722-233 – stoji u pozivu Općine Vinica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije