Vijesti / Društvo

PROMETNO REDARSTVO

Čehok odgovorio zašto je ovaj gradski auto često parkiran gdje ne bi smio

Čehok odgovorio zašto je ovaj gradski auto često parkiran gdje ne bi smio
Varaždinski.hr, PIXSELL

Građane je zasmetalo što službeno gradsko vozilo često stoji u pješačkoj zoni, dok drugi dobivaju kazne.

Gradonačelnik Ivan Čehok tvrdi da on osobno najmanje vozi crni Peugeot kojeg građani često mogu vidjeti parkiranog u pješačkoj zoni, u Gajevoj ulici odmah uz Vijećnicu. Naime, na društvenim mrežama se s vremena na vrijeme pojavljuju fotografije toga automobila, uvijek parkiranog na istom mjestu. S druge strane, neki stanari u jezgri žale se da pravila nisu za sve jednaka, jer oni u istim situacijama poput ovakve dobivaju - kaznu.

- Ja parkiram u Šenoinoj i idem pješke od Vijećnice - kaže Čehok i dodaje: - Ovaj auto Gradu služi najviše za dostavu, evo i danas su nešto dovezli. Ne vidim problem u tome da auto uđe u jezgru, jer ima dozvolu za to. Pa kako bismo istovarili robu, tačkama? - pita se gradonačelnik, reagirajući na aktualnu raspravu na društvenim mrežama.

Parkiranje u pješačkoj zoni je u potpunosti zabranjeno, no gradonačelnik smatra da u primjeni toga propisa ne bi trebalo biti previše strog. 

- Ako je netko dobio kaznu, valjda je bio tamo duže vrijeme. Mislim da ne bi trebalo kažnjavati one stanare koji su samo došli istovariti robu. Meni nije problem porazgovarati s prometnim redarima i dogovoriti da se ne kažnjava one koji su stali na manje od 15 minuta - najavio je i tu mogućnost varaždinski gradonačelnik.

No, prema onome što kažu građani, a svojedobno je slično govorio i Roberto Krajcer iz komunalnog odjela, nije uvijek prometni redar taj koji inicira kaznu. Naime, nije izuzetak da zapravo pauk-služba fotografijom dojavljuje prometnom redarstvu kada negdje, pa tako i u jezgri, zatekne nepropisno parkirano vozilo. Ako prometni redar smatra da postoje uvjeti za premještanje vozila, tada daje nalog pauku da ga premjesti. Vlasnik vozila kasnije će na kućnu adresu dobiti i račun od Crtorada i kaznu od Grada

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.