Vijesti / Društvo

vremenske prilike

U ponedjeljak se otvaraju terase. Hoće li nam vrijeme ići u korist? Meteorolog je dao svoje predviđanje

U ponedjeljak se otvaraju terase. Hoće li nam vrijeme ići u korist? Meteorolog je dao svoje predviđanje
Varaždinski.hr

Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje kad se napokon otvore terase.

Premijer Andrej Plenković kazao je na sjednici Vlade u četvrtak da je epidemiološka situacija bolja, ali je apelirao na daljnji oprez od 1. ožujka kada će se otvoriti terase ugostiteljskih objekata i omogućiti treninzi u zatvorenom.

No mnogi će zasigurno rado sjesti i popiti kavu.

Toplo vrijeme proteklih dana svima je izazvalo nostalgiju za davnim vremenima kada smo mogli popiti kavu ili piće i uživati u suncu na terasama kafića. Stoga su RTL-ovci pitali meteorologa Doriana Ribarića hoćemo li u tome moći uživati već u ponedjeljak, kada bi terase trebale biti otvorene.

Za vikend će već biti malo hladnije, primjerenije za doba godine, no nastavlja se stabilno i suho razdoblje. Početak klimatološkog proljeća obilježavamo otvaranjem terasa kafića i popuštanjem mjera, a moći će se uživati na otvorenome.

I vjetar će biti uglavnom slab, tek nešto malo bure možda još bude ujutro na dijelu Jadrana. No, tu će biti i najviše vedrine.

U unutrašnjosti pak dojam bi mogla pokvariti jutarnja magla, koja se uz obale rijeka i jezera te po kotlinama može i dulje zadržavati. No, gdje se izdigne bit će pretežno sunčano i suho, ali i svježe uz malo iznad 10 °C.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!