tri, dva, jedan - kuhaj!

KULINARSKI SHOW Dario i Marija napravili jelo bez korištenja struje, osvojili veliki broj bodova

'Danas se iz događalo stvarno svašta - bilo je smijeha, suza, emocija, uspona, padova, pjesme…' zaključio je voditelj Ribafish.

U srijedu navečer u showu ‘Tri, dva, jedan –
kuhaj!
‘ raspoloženje kandidata kretalo se od panike i
stresa pa sve do pjesme i slavlja. Novi kulinarski zadaci nekima
su opet zadali probleme, a oni koji su bili sigurni u svoja jela,
bodovima to nisu potvrdili.

Kandidati su, kao i do sada, imali 75 minuta za pripremu glavnog
jela s prilogom te su u zadatku ‘prsa o prsa’ dobili tehnike koje
su morali ispoštovati prilikom pripreme jela. Samo neke od
tehnika bile su – rolati, bez struje, legirati…

“Dobili smo zadatak – legirati. Ništa nam ne prolazi kroz glavu,
gledamo što je to, nemamo pojma. Jesu li možda neki žablji kraci,
pa kao noga – leg…” u sto su čuda bili Danijela
i Josip sve dok im Tomislav
Špiček
nije otkrio da je to tehnika zgušnjavanja za koju
se obično koristi vrhnje i jaje.

I drugi su imali stresan početak kuhanja, ali nitko kao
Miroslava, koja se posebno uzrujala jer u
trgovini nije uzela sve namirnice koje je trebala pa ju je to
dovelo do suza. S druge strane, Šajeta je pak
lagano pjevušio svoju novu pjesmu koju je napisao samo za
Špičeka, dok se Edi znojio oko pripreme pačjih
prsa. Fatima je opušteno plesala na njegov
ritam, a pjesmi se kasnije pridružila i Ivana
Banfić
. Kandidati kao da su na trenutak zaboravili na
sve nedaće, a onda su pred žiri stigla jela i krenulo je
ocjenjivanje…

Poseban zadatak

Mahir i Fatima te Dario i
Marija morali su svoje jelo napraviti bez
struje, točnije, bez korištenja aparata na struju. Jedni su se
odlučili za pripremu ribe, a drugi za punjene paprike.

“Marija i Dario, toć punjene paprike je točno onakav kako ja
volim, jako ukusno, ali meso je previše zbijeno. Fatima i Mahir,
vi ste danas maherski odradili i sve te teksture su bile dosta
kremozne, ali uspjeli ste naći neki balans, ozbiljan pijat”,
komentirao je njihova jela Ivan Pažanin te su
Marija i Dario s osvojena 24 boda bili za jedan bod bolji od
paralelne radne jedinice.

Ivana i Aki te Miroslava i
Nešo morali su filetirati, a oba para odlučili
su se za file ribe.

“Miroslava i Nešo su danas opet poslužili dva jela koja
ilustriraju njihovu različitost. Nešo je radio bazičnu ribu u
škartocu, a sviđa mi se Miroslavina kombinacija ribe, naranče,
celera i blitve, to mi je zanimljivo”, kazala je Željka
Klemenčić
, dok je Špiček bio nezadovoljan Nešinim
škartocom: Katastrofa, kao da granu ružmarina jedem, previše ga
ima, jako loše!” Zbog “grane ružmarina” par je dobio niskih 15
bodova, što je opet rasplakalo emotivnu Miroslavu.

“Emocije su me opet svladale, mislila sam da smo dobro odradili
sve, filetirali smo ribu, filetirali smo naranču. Žao mi je jer
nisam očekivala tako negativne komentare”, kazala je Miroslava. S
druge strane, Ivana i Aki su odradili odličan posao te ih je žiri
jednoglasno pohvalio i zato su zaradili 23 boda.

Zarolati i legirati

Danijela i Josip te Mirela i
Ljuba trebali su legirati, točnije, zgusnuti
svoja jela, a oba para odlučila su se ponuditi svinjetinu s
legiranim tikvicama.

“Mirela i Ljuba, nisam mislio da ću doživjeti da mi netko servira
džem od brusnica uz odojak i legirane tikvice, ali moram priznati
da mi se dobro slaže, došlo je vrijeme i da to kažem. Danijela i
Josip, vi ste napravili takav pac za meso kao za divljač i imam
osjećaj kao da vepra jedem, ali sviđa mi se to”, pohvalio je
Špiček obje neobične kombinacije, no ocjene su se dosta
razlikovale. Mirela i Ljuba dobile su samo 16 bodova, dok su
Danijela i Josip slavili osvojena 23 boda.

Jazz i Joško te Ivana i
Velimir imali su zadatak – rolati, pa su se
jedni odlučili zarolati ribu, a drugi su napravili slane
palačinke s mljevenim mesom.

“Ivana i Velimir su opet izbacili jedno dobro jelo, ukusno jelo,
oni to znaju dobro začiniti i prezentirati, slušaju moje savjete
i zadovoljan sam s njima”, pohvalio je Pažanin njihove palačinke
te su tako zaradili 17 bodova, dok su Jazz i Joško opet malo
kiksali.

Šajeta i Edi za kraj

“S vašom ribom nisam sretan, trebala se završiti u pećnici, malo
je predebeli file pa je koža ostala sirova. Vizualno je lijepo,
nije neukusno, ali je zbunjoza teška”, kazao je Pažanin, a par je
zaradio samo 15 bodova.

“Oni nisu sretni, gubim samopouzdanje i nemam osjećaj da znam
kuhati jer smo ovaj tjedan debelo najlošiji”, priznala je Jazz,
no Joško još nije spreman odustati i vjeruje da se sve može
popraviti.

Ekipa iz magareće klupe, Šajeta i Edi, ponudili su nadobudno jelo
– pečena pačja prsa u umaku od vina i brusnica s pireom od
pastrnjaka.

“Šajeta je zanimljiv i dobar kao glazbenik, a o kuhanju mora još
dosta toga naučiti i može biti sretan što ima svog bubnjara Edija
sa sobom”, komentirao je Špiček, a žiri je potom komentirao
njihovo jelo kao vrlo ukusno i dobro odrađeno, jedino su malo
prepekli pačja prsa pa su zato osvojili 17 bodova.

“Danas se iz događalo stvarno svašta – bilo je smijeha, suza,
emocija, uspona, padova, pjesme…” zaključio je voditelj
Domagoj Jakopović Ribafish tu neobičnu večer, a
potom pročitao stanje na tablici koje je otkrilo da danas u borbu
za opstanak idu čak tri para! Jazz i Joško iz Željkina tima imaju
najmanje bodova te Fatima i Mahir i Mirela i Ljuba iz Pažaninova
tima imaju jednako bodova pa zato svi odlaze u kulinarski troboj!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije