U subotu otvorenje viničke tradicijske kuće i smotra folklora ‘Vinička jesen’

U subotu, 28. listopada, održat će se otvorenje viničke tradicijske kuće i smotra folklora ‘Vinička jesen’ u sklopu projekta ‘DETOX- Ruralna detoksikacija upoznavanjem kulturne baštine’.

Projekt je dio programa prekogranične suradnje Interreg V-A Slovenija Hrvatska 2014-2020, a sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Otvaranje počinje u 15 sati povorkom KUD-ova iz Osnovne škole do kuće, a nakon svečanosti povorka se vraća do dvorane u zgradi Općine Vinica gdje će u 17 sati početi već tradicionalna ‘Vinička jesen’ na kojoj ove godine uz domaćine KUD Vinica, ŽVS Leluja i Folklornu sekciju OŠ Vinica nastupaju KUD Sveta Ana iz Općine Sveta Ana v Slovenskih goricah, Vokalna skupina ‘Amista’ iz KUD Rojs Srečko Niko iz Voličine u Općini Lenart, KUD ‘Voća’, KUD ‘Antun Klasinc’ iz Lasinje u Karlovačkoj županiji te KUD ‘Kralj Tomislav’ iz Tolise (BIH).

Gosti Općine Vinica bit će i predstavnici Općine Sveti Andraž koji će u holu zgrade upriličiti radionicu na kojoj će predstaviti tradicijsku odjeću svog kraja, a koju će i svaki posjetitelj moći isprobati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije