Vijesti / Društvo

regionalni sajam

Nakon dvije godine pandemijske stanke Varaždinski sejem spojio kupce i prodavače domaćih proizvoda

Nakon dvije godine pandemijske stanke Varaždinski sejem spojio kupce i prodavače domaćih proizvoda
Gradska tržnica

Titula najuređenije klupe pripala Udruzi Hajdina.

Na varaždinskoj Gradskoj tržnici u nedjelju 22. svibnja održan je 13. Varaždinski sejem, tradicionalno najveći regionalni sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda.

Na varaždinskom placu okupilo se sedamdesetak izlagača, te su posjetitelji mogli iz prve ruke kupiti ali i doznati sve o njihovim proizvodima, a ponuda je bila bogata – od domaćih jagoda, trešnji i povrća, mliječnih proizvoda, pčelinjih proizvoda, domaćih kolača, bučinog ulja, žitarica, suvenira, lavande, cvijeća i presadnica do proizvoda od heljde, jastuka, brašna, proizvoda od industrijske konoplje, aronije itd.

Po prvi puta na sajmu održan je i izbor najuređenije klupe. Glasovalo je stotinjak glasača, a najviše glasova prikupila je Udruga Hajdina.

Sajam je posjetio zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković koji je u ovoj prigodi rekao:

- Rijetko koji grad u Hrvatskoj ima ovakav plac kao što ima Varaždin i ponosimo se time. Ovo  je mjesto susreta, događanja, mjesto gdje možete pronaći domaće, zdrave namirnice, a i mjesto gdje dolaze ljudi koji uistinu znaju vrijednost tih namirnica. Danas kad u svakom trgovačkom centru možete cijele godine kupiti svakakvo voće i povrće iz raznih dijelova svijeta, i svima je sve dostupno, naš plac vrvi od posjetitelja. Zaista mi je drago zbog toga. To znači da su naši sugrađani svjesni vrijednosti i ponude koju imamo na placu, kao i razlike između sezonskih, svježih i domaćih namirnica i proizvoda koje nam nude naši domaći proizvođači od onih uvoznih, tretiranih, zamotanih u celofan. Drago mi je i radi toga što ovdje na sajmu možemo pozdraviti izlagače iz raznih dijelova Hrvatske te se i oni mogu upoznati s ponudom koju imamo u Varaždinu. Ovakvi sajmovi zapravo zaokružuju našu viziju u kojoj se trudimo utjecati i mijenjati način razmišljanja o zdravoj hrani već od naših vrtićaraca i školaraca. Stoga u potpunosti podržavamo manifestacije poput ove i zahvaljujemo izlagačima i OPG-ovcima što obogaćuju ponudu naše tržnice i osiguravaju nam ove zdrave namirnice.

Pozvao je sve Varaždinke i Varaždince da dođu na Varaždinski sejem, kupe nešto zdravo i domaće i uživaju u zabavnom programu.

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar izrazio je zadovoljstvo što se sajam vratio na plac nakon pandemijske stanke:

- Jako me veseli što smo uspjeli ovaj sajam ponovo organizirati nakon dvije godine stanke. Iako se mnogo proizvođača zbog pandemije okrenulo online prodaji, ipak smo uspjeli okupiti zadovoljavajući broj izlagača te je ovo odlična prigoda za razmjenu kontakata i promociju sela, nabavku zdrave hrane, ali i druženje kakvo nam je u protekle dvije godine nedostajalo.

Za dobru atmosferu na sajmu brinuli su Kulturno umjetničko društvo Hrvatskih željeznica, Kraljevi ulica i tamburaški sastav Špancir.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.