Vijesti / Društvo

cijene goriva

Čeka li nas novo poskupljenje? Gorivo bi u utorak moglo biti blizu 17 kuna

Čeka li nas novo poskupljenje? Gorivo bi u utorak moglo biti blizu 17 kuna
Hrvoje Jelavic/Pixsell

Prema neslužbenim informacijama HRT-a, eurosuper bi mogao stajati 16, a eurodizel čak 16 i pol kuna...

U utorak prestaje vladina odluka o zamrzavanju cijena goriva, a ako ne bude nove intervencije, dizel i benzin mogli bi ponovno poskupjeti.

Prema neslužbenim informacijama HRT-a, eurosuper bi mogao stajati 16, a eurodizel čak 16 i pol kuna. Ministar gospodarstva najavio je kako će odluka biti donesena nakon vikenda dok je premijer za ponedjeljak najavio telefonsku sjednicu vlade.

Cijena eurodizela na autocestama trenutno je 14.57 kuna po litri dok je cijena eurosuper 95 14.06 kuna. Litra osnovnog eurodizela na benzinskim postajama koje nisu na autocesti trenutno je 13.08 kuna dok je cijena osnovnog benzina eurosuper 95 13.50 kuna. Cijena plavog dizela je 9.45 kuna po litri.

Premijer Andrej Plenković jučer je najavio i moguće uvođenje vaučera za gorivo.

- Uvođenje vaučera za gorivo moguće je na jesen, ta mogućnost je otvorena, no vlada još uvijek na raspolaganju ima i druge alate. Što se tiče vaučera, oni idu onima kojim imaju manja primanja i to je nešto što moramo kvalitativno i po određenim kriterijima napraviti - rekao je Andrej Plenković.

- Mi danas još jednom molimo i apeliramo na Vladu da nama malim distributerima omogući maržu kojom možemo pokriti svoje troškove poslovanja i uredno plaćati svoje troškove prema državi. Situacija je teška i može doći do zatvaranja naših benzinskih postaja u utorak. Molimo liberalizaciju cijena i hitno uvođenje vaučera za potrebite građane - rekla je Vesna Debogović, predstavnica malih distributera goriva.
 

Najnovije

Reci što misliš!