Vijesti / Društvo

POS jalkovečka i parking

Sveučilište Sjever o postavljenim rampama na parkiralištu: 'Naši zaposlenici nisu imali gdje parkirati svoja vozila'

Sveučilište Sjever o postavljenim rampama na parkiralištu: 'Naši zaposlenici nisu imali gdje parkirati svoja vozila'
Foto čitatelja/Varaždinski.hr

Sa 'Sjevera' ističu da su parkiralište koristili brojni posjetitelji i korisnici kafića, trgovina i ostali koji uopće nisu imali veze sa Sveučilištem.

Jučer smo pisali o nezadovoljstvu stanar POS-a Jalkovečka uzrokovanom nedostatku parkirnih mjesta. Udruga stanara istaknula je da posljednjih dana imaju velikih problema s parkingom, a da problem leži u zatvorenom javnom parkiralištu kod Sveučilišta Sjever.

Vezana vijest:

problemi oko parkiranja Stanari POS-a u Jalkovečkoj o nedostatku parkirnih mjesta: 'Dolazi do sukoba sa studentima'

Jedan dio parkinga, onaj od strane Ulice Jurja Križanića već je neko vrijeme 'zatvoren' rampom, dok je nedavno rampa postavljena i kod dijela parkinga sa strane Ulice 104. brigade HV. Pitali su se ima li Sveučilište Sjever pravo ograditi tako javan prostor.

Sada smo dobili odgovor Sveučilišta Sjever u kojem ističu da oni nisu uzrok problema ovog dijela grada vezanog uz nedostatak parkirališnih mjesta, već da problem treba istražiti u nedostatku predviđenog parkirališnog prostora 20-ak poslovnih subjekata koji posluju u tom kvartu.

- Sveučilište Sjever ni u kojem segmentu nije preuzelo obvezu osigurati parkirališni prostor studentima ili bilo kome drugome. Parkirališni prostor Sveučilišta Sjever koristili su brojni posjetitelji i korisnici obližnjih ugostiteljskih objekata, trgovina, ordinacija i drugih poslovnih subjekata. Nebrojeno puta su na navedenom parkirališnom prostoru bila parkirana teretna vozila koja nisu ni u kakvoj vezi sa Sveučilištem Sjever ili osobni automobili koji su po nekoliko dana bili ostavljeni na parkirališnom prostor – objašnjavaju iz Sjevera.

Dodaju da razlog postavljanja rampe leži u kontinuiranom nezadovoljstvu zaposlenika Sveučilišta Sjever koji nisu imali gdje parkirati svoja vozila prilikom dolaska na radno mjesto.

- Sveučilište Sjever u svakom svom postupanju i djelovanju poštuje propisane pravne okvire pa će i u ovoj situaciji razmotriti dopuštene i raspoložive mogućnosti za pronalazak načina koji će pomoći u rješavanju problema nedostatka parkirališnih mjesta POS naselja u Jalkovečkoj – istaknuli su sa Sveučilišta Sjever.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.